Alla inlägg under oktober 2009

Av Cecilia - 18 oktober 2009 17:00

Var blir tiden av vår prinsessa är redan ett halv år. Nu kan hon nästan sitta helt själv, tappar balansen ibland men är rätt duktigSkrattande Ligger på mage men tycker det är lite jobbigt.  

Idag har det varit en super mysig dag, riktigt solig höst dag. Killarna var med nere på klubben, tränade dom innan jag hade kurs. Bex körde jag igenom lydnaden med massa belöning och sedan fick han springa lite agility. Jag har tyvärr fumlat lite med stå komandot igen vilket gör att han inte tar det klockrent. Jag vet inte om jag ändrat tonläge igen omdevetet, tror det så jag måste tänka mig för igen. Men annars gick han väldigt bra. Douglas fick köra lite utgångsposition och sedan övade vi vippan och körde lite agility.

Oh vad det är kul och ha kurser när man har så duktiga och positiva "elever". Min agilitygrupp jobbar på bra och är duktiga. Fick även rapport från Malin att aktivtetsgruppen hade varit jätte duktiga i dag när de varit ute och spårat, tyvärr kunde jag inte följa med dom eftersom jag hade agilitykurs.

Efter kursen åkte vi till stan för att äta lunch hons min mormor och morfar. Mormors köttbullar är det godaste som finnsGlad Och så passade Wilma på att charma dom.

Douglas fick en extra motions runda idag för husse ville har sällskap på löparrundan. Han tycker det är super kul till skillnad från Bex.

Av Cecilia - 16 oktober 2009 10:45

Regn och rusk, men så länge man har kläder efter väder tycker jag det är helt ok med höst. Wilma är rätt förkyld så tyvärr har hundarna fått stått åt sidan lite. Men idag var hon feberfri och vi har sovit nästan hela natten så vi bulltade på oss massa kläder och regnställ och gick en lång runda med killarna. Vi var ute i 1 timme och 20 min, det var rätt skönt fast det regnade. Var inne och kollade om hd resultatet hade kommit in men tyvärr inte.....jag får väl vänta nervöst lite till. Det blir inget bad för Wilma idag eftersom hon fortfarande är förkyld. I kväll ska vi ha gäster och imorgon är det hemmafixar dag. Det var längesedan vi hade det så det ska bli rätt mysigt, även fast där är några måsten. Får se om jag hinner ta lite träning med killarna imorgon när vi är klara. Ha en skön helg alla!!

Av Cecilia - 13 oktober 2009 12:21

I dag blev det tyvärr ingen gympa för Wilma då vi hade tid för 6 månaders läkarundersökningen. I eftermiddag tänkte jag ta med hundarna, Wilma och farmor(Wilmas) till klubben för att träna lite agility. För i kväll på kursen ska vi spårar, så då kan jag inte ha dom med. I går tränade vi lite lydnad. Bex gick ganska ok, lite seg. Douglas har jag börjat om från början med och tränar bara utgångsposition med shaping. Eftersom han vill så mycket och har börjat slarva. Men han gick riktigt bra! Här kommer en bild på dörrkransen.

  

Av Cecilia - 12 oktober 2009 07:54

Fattar inte var tiden blir av....ja jag vet det har blivit en vanlig början i mina blogg inlägg men jag skräms lite av att tiden springer så fort. I helgen har det varit fullt ös. Vi har haft en låne dotter, Wilmas kusin som är 3år. Ja vad säger man allt tar ännu längre tid när man har 2 och allt blir dubbelt så stökigt och skitigtGlad Men det har varit mysigt samtidigt. I lördags var vi på 1års kalas och sedan kollade grabbarna på fotboll. Jag tycker det är så fruktansvärt tråkigt, så jag tog hundarna och gick en lång runda i stället. I går hade jag kurs. De är så duktiga, några hundar har lite för mycket myror i bakdelen men annars går det jätte bra. På eftermiddagen åkte jag och Wilma hem till mormor och morfar(Wilmas) medan Andy jobbade. Jag gjorde höstkrans att sätta på ytterdörren. Älskar att pysla med blommor. Foto kommer senare i eftermiddag eller imorgon ska sätta upp den sen. Idag kommer min mormor och morfar på besök och vi ska äta lunch ihopa. Sedan är det sektormöte med agilityn i kväll och imorgon är det kurs.

Av Cecilia - 8 oktober 2009 13:06

Ja idag var det då dags att åka iväg och röntga Douglas. Hade Bex också med mig för han skulle ha sin vaccination. I går kväll blev jag super nervös. Jag har ju bara minnet av Bex uppvaknande i huvudet. Vi började med Douglas. Han skrek i högan sky när hon skulle försöka sticka honom. Kändes som hon blev lite rädd för honom för sedan fick han rabis vaccinet innan uppvaknandet. Men han somnade in lugnt. 1 bild på vardera armbåge och 3 bilder på höfterna tog dom. Armbågsbilderna + 2 höftbilder skickas upp till Svenska kennelklubben. Jag har ju så svårt och se om det ser bra ut och dom får ju inte yttra sig. Men vad jag kunde se såg det ut som kulorna låg bra i skålarna men som sagt jag kan ju inte det egentligen. Det är bara och hoppas på det bästa. Resultatet kan man ju inte göra så mycket åt. Jag var mer nervös för idag. Än så länge har det gått bra här hemma. Han är jätte trött fortfarande och bakdelen följer inte med riktigt men han har inte skrikigt iallafall. Oj vad de är olika, så tar man in Bex och sätter honom på golvet och de sticker honom utan han rör en fenaGlad Bex är så cool och har så underbart temprament!!

Fick tips om något nytt inför nyårstiden som kommer. Bex har ju fått raket efter sig och är jätte rädd när den tiden kommer. Det är ett fodertillskott som heter Zylkéne. Någon som har hört talas om det eller har erfarenhet av det??

Funderar på att testa det för att kanske slippa ge honom plegg. För innan om åren har han bara haft DAP och förra året var jobbigt för honom. Ska surfa runt lite och kolla vad det står om det.

 

Av Cecilia - 7 oktober 2009 12:23

Igår var vi på utflykt med vår aktivitetskurs. Vi hade miljö och lydnadsträning i Folketspark. Jag hade med Douglas för att visa med och för att han behöver miljöträna. Vi hade en promenad genom parken med olika moment, gå på olika underlag, klättra, balansera, hoppa, krypa, runda osv. vi var även en runda på lekplatsen när barnen gått hem. Vi lekte följa John, så Douglas och jag gick först och Malin utan hund i slutet för att stötta och hjälpa. Det var roligt och visa hur mycket man kan göra på en promenad mer än bara gå. Sedan avslutade vi med ett litet lydnadspass. Douglas var rätt duktig. Han skötte sig utmärkt hela tiden då han var igång och jobbade men blev lite skällig då vi stannade för övningar som sitt kvar osv. Nyttigt för honom för han var helt slut när vi kom hem.

Idag är det höst och regnarRynkar på näsan Men vi kläde på oss och gick för att gå en långrunda. Vi var ute i 1h 40 min nu sover mina pojkar söttGlad

Några gulliga bilder på Wilma när hon var på gymnastiken igår.

      

 

Av Cecilia - 4 oktober 2009 18:48

Det var en underbar och lätt lärd grupp jag fick att jobba med i min nybörjar agilitykurs. Men sicken blåst, här är det nog näst intill stormvarning.

Ibland är det tråkigt att vara vuxen när det bara finns massa måste. Idag fanns det en massa måste. Isolera förrådet, köpa åkpåse till Wilma, handla mat och handla en kökslampa. Men allt hann vi medGlad Tyvärr har jag inte hunnit skriva alla resultat till Carina så hon kan uppdatera hemsidan, men får försöka hinna det i veckan. På torsdag hoppas jag alla håller tummarna för oss det är då dags att röntga Douglas.

Av Cecilia - 3 oktober 2009 14:51

Jag fick en lite pik på sms att jag skulle blogga när jag kom hem efter tävlingen......inga namn nämdaFlört.

Ja sista tävlingen för i år gick i Bjuv. Jag ljuger inte om jag säger att jag och hundarna var lerig upp till öronen efter denna dag. Morgonen började inte så bra, jag glömde min väska med alla papper i så vi fick vända och köra hem och hämta dom vilket gjorde att jag missade mätningen på Douglas. Men jag ringde upp så de fixade sig. Väl på plats regnade det rätt bra. Vi försökte få upp tältet snabbt så vi inte hann bli allt för blöta. Dagen började med hoppklassen. Först ut var Bex, fysiskt var han på banan men jag vet inte var han var med sina tankar. Han hoppade allt som kom i hans väg men inte det jag visade honom och han valde helt sina egna vägar.....blir så trött. Douglas överraskade mig däremot. Han gick jätte bra ett nerslag och tidsfel. Men mycket duktig får jag säga för att vara första gången på tävlingsbana. Exakt resultat kommer på sidan om någon vecka. Många strykningar pga. vädret gjorde att det flöt på rätt snabbt. Agilityklassen gick Bex bättre, lite mer med. Tyvärr diskade vi oss även här eftersom jag klantade till det i slalomen, men ej hans fel denna gången. Douglas är ju inte redo för agilitybanan egentligen men jag kände det kunde vara bra övning när vi ändå är där. Vi kom till bommen sedan sa det stopp och det misstänkte jag. Men med en snäll domare så fick jag över honom på bommen, jag på ena sidan och domaren på andra. Sedan körde vi banan och han gick jätte bra, vi sprang dock förbi vippan eftersom bommen gått ok. Men med hårdträning på bom och vippa till nästa år, så blir vi farligaGlad Vi var väl representerade med våra raser, 4 finska, 1 svensk och 1 lappsk. Så kul när fler och fler börjar komma ut på tävlingar. Från klubben var vi 6 ekipage tror jag, förlåt om jag glömt någon. Nu blir det en slappe lördag med pizza och mys.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards