Alla inlägg under december 2009

Av Cecilia - 13 december 2009 12:45

159 poäng och 30 poäng som vi nollade. Tala om att vi inte har marginalerna på vår sida just nu. Hade 10:or på allt utom linförigheten 7,5 och sedan nollade vi läggandet och apporten. Kan ju inte vara bättre förutom det vi nollade på. Läggandet nollade vi tydligen för jag stannade till när jag kommenderade om ligg, eftersom han inte tog det direkt. Har inget minne av att jag stannade men som sagt det var anledningen till nollan  apporten är ju vad det är så den skiter jag i. Blir så ledsen känns som vi kan detta nu och är värda vårt 1:a pris. Tycker personligen han gick bättre i skanör än idag men det är en bedömningssport och det märks. Känns som jag kanske borde skita i det sista 1:a priset i stället för att tjata, känns som marginalerna inte är på vår sida så ofta just nu tyvärr. Men känns samtidigt som ett misslyckande om jag skiter i det eftersom det varit mitt mål alltid. Men just nu är jag rätt less på det och har svårt och se hur jag ska lyckas peppa min hund mer än vad jag gjort de sista gångerna när jag tyckt han gått riktigt bra. Han går ju riktigt bra nu enligt mig och det är så små saker som gör att det inte går vägen.

Douglas har fått en löpar runda med Andy idag han blir helt överlycklig.

Nu ska jag försöka glömma och klä julgranen i stället.

Av Cecilia - 11 december 2009 17:35

Men idag lyckades jag få en halvtimme medan Wilma sov och träna killarna dock inne med lite trix och konster men alltid något. Bex fortsatte jag shapingen av slicka runt munnen och buga. Han älskar att träna trix och konster för det är kravlöst lika med roligt. Douglas tränade vi in ett lock som taget och lite framåt sändande med det. Sedan fortsatte vi öva på sitt fint(som en kanin). Men det som var allra roligast idag var att Douglas nu äntligen börjar bjuda på olika beteende självmant. Innan har han kört ligg och that´s it. Men idag gjorde han 4 olika saker i rad. Jippi, äntligen börjar han fatta. Var så kul och se. Men kan glädjas av det lilla  . Veckan har inte varit så händelserik eftersom vi varit lite halvkrasliga men börjar känna oss bättre nu. Var på babysim med Wilma nu i eftermiddags. Helgen består av julfika hos mamma och pappa imorgon och tävling på söndag.

Av Cecilia - 8 december 2009 18:35

I dag stämde allt när vi repeterade inför söndagens tävling. Bex var laddad och var full av energi, han ville jobba hela tiden och vi kunde vänta med belöningen tills vi gjort allt och han hade ändå motor. Helt underbart!! Sedan körde vi lite rutan och lite apport.

Och Douglas ja, han är en duracell kanin och arbetsnarkoman men det är ibland lite svårt att kombinera dessa två  . Jag har belönat Douglas mest med godis för han ska lugna sig och har varit rädd att han ska gå upp i varv av bollen som han älskar. Men idag använde jag bollen nästan hela tiden och det känns som det gick bättre. Vi får väl se vad som händer om jag fortsätter. Upplever att han blir mindre stirrig när han får hämta bollen emellan. Ja man får ju pröva sig fram, men Douglas gjorde några riktigt bra läggande. Sedan övade vi fart inkallning och hopp och lite fotgående.

Av Cecilia - 7 december 2009 18:42

Ja tyvärr har Bex redan hört den första smällaren och vägrar nu självmant gå ut om det är mörkt ute. Det är bara att gilla läget och lägga om runderna lite dessa veckorna. Så långrundorna ligger när det är ljust. Är han ute när det mörknar bryr han sig inte så mycket. Han är absolut inte jätte rädd men går inte med glädje och snusar utan mer som en maskin så han gör vad han måste. Det är inte förrän det närmar sig nyår mer och det smäller mer som han blir rädd. Det är ju så störrigt eftersom det var en olyckshändelse som gjorde att han blev rädd. Det kom en raket bakom honom när han var unghund. Han får nu Zylkéne ett fodertillskott som utvinns av ko mjölk och sedan har vi DAP i kontakten på ovanvåningen där han ligger som mest. Jag önskar ju att jag slipper droga ner honom men vi får se. Upplever att det öka med åren, tyvärr.

Idag var Andy hemma för att jag inte visste hur mycket jag skulle orka. Men vi mådde rätt bra i morse så vi bestämde oss för att vi behöver lite friskluft. Så vi packade in hela familjen och åkte till skogen. Det var jätte skönt men oj vilken tid det tog att gå en 2,5 km runda. Tala om att kroppen är lite tagen. Men killarna älskade det och var helt saliga.


Av Cecilia - 6 december 2009 19:21

Jag hoppades att slippa det men icke. I gårkväll började jag må dåligt och det är bara och konstatera att vi nog åkt på vinterkräksjukan. Vi trodde ju inte Wilma var dålig i torsdags utan att det var sviter av sprutan men så var det nog inte. För Wilma i torsdags, Andy i fredag/lördags och jag lördag och idag  . Så våra stakars killar har bara fått gå små runder i dag. Och ingen uppvisning blev det heller. Men jag tog mig samman och gömde lite godis inne till dom nu ikväll, så de fick göra något. Imorgon blir det och kurera sig så Andy kan gå och jobba på tisdag, fast någon gympa för Wilma är tveksamt eftersom jag inte är helt ok. Vi får se hur det blir.

Av Cecilia - 5 december 2009 19:30

Blir vi mormor och morfar i vår  , skit tänker ni Wilma är väl en aning för ung, ja hade det varit hon hade det varit sjukt men det är vår kära Bex som ska bli pappa om allt går enligt planerna. Hans blivande tjej heter Jellukan Beallemas på stamatalvan men kallas Nova. Hon är en finsk import med enbart renvallarlinjer. Där hon kommer ifrån jobbar dom med renvallning. Mycket spännande kombination och dom är inte alls besläktade. Mer info kommer senare om det går som planerat. Fotot är sedan i höstas när de träffades för första gången och fattade tycke för varandra. Bex blev som en valp i hennes närvaro och lekte massor vilket inte är vanligt.

  

Denna veckan förstår jag inte var den blivit av. Känns inte som man fått gjort något heller  Men i onsdags var jag och kollade ridhuset hos Gunlis som jag ska ha kursen i. Vi passade på att fylla näsan med lite hästdoft också. Wilma fick hälsa på en häst för första gången. Lite läskigt enligt henne.Som ett + fick vi fika där också, super mysigt. Och i torsdags var vi hela familjen och hälsade på "tant" Nensan. Det var jätte mysigt. I dag fick jag äntligen lite tid att träna killarna. Jag byggde upp lite agilitystationer i trädgården. Tala om att de var saliga, tyckte det var super roligt. Hade framåtsändande och inkallning som huvudmoment idag och jobbade mycket med slalom i korta bitar. Andy ligger sjuk, så nu hoppas vi att jag slipper det. Wilma har också varit lite krasslig men verkar som det går åt rätt håll nu. Idag har vår snäcka gått självmant, hon höll i mina händer och gick genom sitt rum ut i hallen. Vår super duktiga lilla prinsessa! Och hennes första tand börjar titta fram. Idag var jag, mamma, Wilma och Micke på Vellingeblomman och tittade på det årliga tomtelandet. Men lite besviken blev jag för där var mindre detta året än det brukar. Men fullt tillräckligt för Wilma hon hade full show och hålla koll på allt. Hon fick även hälsa på shettisarna utanför och fåret och åsnorna där inne. Imorgon är det julshow får väl se hur det går. Ha en fortsatt mysig helg!















  

Av Cecilia - 1 december 2009 19:15

Ja det ska jag utbilda Bex till. Jag tror han skulle passa som handen i handsken för det uppdraget. Han har en speciell förmåga att känna av vad folk behöver. Utbildningen är på ett halvår och börjar nästa november. Ska bli jätte spännande, ser fram emot och se hur mycket jag kan använda det i skolan också.

Blomsterkursen igår var jätte rolig, vi han med flera saker 4 olika saker hade jag med hem. Dock var det inte några svårare arrangemang denna gången men ibland är det roligt och göra lite enklare saker. Foto kommer senare.

Nu är det bokat och klart jag kommer att köra aktivitetskurs genom firman. Ska bli jätte spännande. kommer ju bara bli denna kursen nu för sen ska jag köra agilitykurs på klubben i vår, men kan vara roligt att pröva på och se hur det är, om det är något för framtiden kanske.

På söndag ska vi ha en liten agilityuppvisning, som ett av julnumrena i Klagshamns Ryttarförenings julshow. Jag har stått i valet och kvalet vem jag ska ta med mig. Douglas behöver miljöträningen, Bex behöver det för att det är något roligt. Så jag bestämde mig för att det blev Bex så han får ny energi till nästa helgs lydnad.

Idag tog jag hundarna och gick en långrunda på en timme. Skönt att komma ut ensam med dom. mormor var hemma med Wilma. Wilma fick sin spruta idag och hon sa inte ett knyst, super duktig! Nu hoppas vi inte hon blir dålig. Hon har varit glad hela dagen.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5 6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards