Alla inlägg under januari 2010

Av Cecilia - 21 januari 2010 21:07

Ja då har jag haft min första praktiska kursgång på aktivitetskursen. Vi är i ett litet ridhus i Mellan Grevie. JBex var med som visningshund och skötte sig nästan perfekt. Innan kursen hade vi inte jaga katten träning. Vi försökte oss även på och hälsa på katten. Men katten tyckte Bex var lite för stirrig för att tycka det var okej. Jag tyckte det det kändes bra med kursen, ägarna jobbade på bra och hundarna såg trötta ut efteråt. Jag tyckte jag fick fram vad jag ville, jag hoppas det i allafall. Det är super kul och ha kurs och försöka forma och hjälpa ägarna att förstå och läsa och träna sina hundar. Idag jobbade vi med kontaktövningar, gå upp på en filt, gå i koppel utan att dra, sitta/ligga kvar, cirkuskonst. Ser fram emot nästa torsdag!

I förmiddags prövade jag att låta Bex och Douglas dra Wilma i pulkan. Bex var den som klarade det bäst och tyckte det var roligast. Douglas sprang omkring och blev lite rädd för linorna så då blev Wilma också osäker. Men med Bex framför var hon nöjd, se här.

Bara för det var en rolig övning för Bex så är väl snön försvunnen imorgon    

Av Cecilia - 19 januari 2010 20:32

Idag var jag duktigare på att vara i tid så Douglas hade chans att lukta av och coola ner. Idag började vi jobba på filten sedan hade vi lite rörelse och möten, vilket resulterade i lite mer stress från alla men det fungerade ändå rätt ok. Douglas jobbade på väldigt bra i ca 45 min sedan blev hans hjärna lite trött och överslagshandlingarna kom. Men jag är väldigt nöjd med honom idag, för han var ganska tyst i början och orkade jobba en längre tid idag. Efter kursen fick han leka lite med Monicas hundar, nyttigt för honom när han inte kan stötta sig på Bex. Nu har jag en väldigt trött Douglas som sover sött  

Idag har Wilma börjat i sin nya gympa grupp. Hon var yngst och enda tjej, tempot var en aning högre men hon verkade fortfarande tycka det är roligt. Imorgon ska vi på babysim.

Av Cecilia - 18 januari 2010 16:43

I dag har varit en kanon dag förutom min förkylning.  Men känner mig lite piggare, dock fortfarande genom förkyld. Jag har varit en super bra mamma idag om jag får säga det själv  . Jag har hunnit med en massa idag. Gått runda med killarna. Wilma har fått åka pulka och gunga och medan hon sov i trädgården tränade jag lite med killarna. I dag var Bex på G fast vi jobbade med lydnadsmoment och det var skönt och se. Douglas jobbade på bra även han idag. Väldigt nöjd med dagen! Nu ska jag iväg till klubben på agilitysektor möte.

Av Cecilia - 17 januari 2010 20:35

Fast nu är det inte hundarna utan jag och Andy. Vi har blivit genom förkylda i helgen. I går var vi inte så kassa som idag. Så igår fick hundarna en långrunda på 1 1/2 timme och lite shaping övningar. Bex shapade jag på filten och att slicka sig runt munnen. Douglas jobbade vi med filten som vi har i läxa och buga. Bex är lite av banan just nu, tror där är många löptikar runt nu för han är dö dryg och gå med också. Douglas jobbade på bra, men blir lite för ivrig i mellan åt. Men han tycker det är super roligt. Men idag har det bara blivit korta runder för killarna. Vi har helt enkelt inte orkat  Men de fick leta lite godis i barken på träden på eftermiddags turen för att få lite utlopp idag. Wilma har nog tyckt vi varit världens tråkigaste föräldrar idag som inte orkat något. Nu ska vi nog krypa i säng och se om vi kan bli lite piggare tills imorgon. Lite mycket som händer denna veckan för att ligga sjuk.

Av Cecilia - 15 januari 2010 17:17

Igår hade jag första gången på min aktivitetskurs. Vi hade teori i lokalen vid mamma och pappa. Gick igenom klickerträningens grunder och hur tänket är, de fick göra lite övningar och jag drog lite jämförelser så de förstod hur hunden reagerar och tänker. Som vanligt var de jätte positiva och bara sög åt sig informationen. Det är en sån mysig grupp som alltid är så positiva. Ska bli riktigt kul och ha kurs för dom. Idag har jag haft egen tid. Jag hade ett presentkort på spa. Så idag har jag varit där. Jag fick hotstone massag och ansikts rengöring. Hotstone massage var en fräck upplevelse varma lavastenar som dom la på olika kroppsdelar och sedan masserade de både med händerna men även med de varma stenarna. En konstig känsla när stenarna kommer på och först nästan bränner och sedan sprider en skön varm känsla i hela kroppen. Så jag har verkligen kopplat av i 2 timmer, super skönt. I helgen har vi för en gång skull inget inbokat, ska bli så skönt och ta dagarna som de kommer. Ha en trevlig helg alla!

Av Cecilia - 13 januari 2010 19:38

Så nu har Bex också åkt på noskvalster. Ringde idag till veterinären för att be om recept till han med så jag blir av med skiten. Bex har haft det innan men aldrig behövt medicinera för det men idag hade han riktiga problem med inåt nysningar och eftersom Douglas också har det är det lika bra att ge dom båda så man blir av med det. Kanske därför Bex varit lite trött och seg innan det brutit ut. Jag har iallafall fått piller som de ska ta en gång i veckan i 3 veckor. Så får vi väl se om vi blir av med det.

Imorgon är det dags för kurs. Jag ska ha en teori gång för att ge dom lite kunskap om klicker och hur man tränar med klicker. Kolla av lite vad de vill ha ut av kursen osv. Så imorgon får Bex stanna hemma och vila så han kan följa med nästa torsdag och visa. Ganska bra tajmat eftersom han är lite dålig.

Idag har vi varit på babysim med prinsessan och oj vad glad hon blev när hon förstod vad som skulle ske. Hon verkligen älskar att bada. Men idag hade hon glömt benen hemma så det blev att träna dyk istället. För några mag övningar gick inte för hon låg som en köttbulle med benen. En bild på vatten djuret.

  

Av Cecilia - 12 januari 2010 20:05

Var hos veterinären igår och de gick igenom honom men enligt dom var han ju frisk som en nötkärna. Men oj vad mesig han är pep när de skulle ta tempen, pep när hon skulle titta i öronen. Bra miljöträning enligt matte  Men det som hon trodde det kunde var, var noskvalster kan även vara utåt nysningar men är ju vanligast som inåt nysningar, så han fick pencilin för och se om det ger med sig annars skulle vi återkomma. Tror det faktiskt kan vara det för Bex börjar få lite inåt nysningar nu. Får väl ringa dom imorgon för jag kanske ska ge Bex också en kur så vi bli av med skiten.

Idag har Douglas och jag varit på kontakt och avslappningskurs. Vi var 9 i gruppen alla mer eller mindre skälliga och osäkra. Vilket liv det var till en början men det blev både bättre och lugnare under kursens gång. Övningarna i dag var att befinna sig på en filt sittande eller liggande och vara tyst. Och ja han tyckte det var jobbigt, men till slut minskade skällandet markant och han kunde till och med komma på sig själv och lägga sig och vara tyst för att få belöning. Sedan jobbade vi med filten som en taget, att de skulle gå till filten sätta sig eller lägga sig. Douglas hade ju tjuvövat detta lite innan då jag hade shapat det i söndags utan jag visste att vi skulle ha det på kursen. Men i ny miljö, med massa skälliga hundar så var det och börja om från början. Här fick han nog inte helt klart för sig vad som gav belöning men det kommer väl. Vi får väl se om det fungerar snabbare nästa tis. Där var faktiskt en lappis till med i gruppen.....kanske då inte är så positiv reklam för rasen men men  Men oavsett är dom en underbar ras!

Prinsessan har varit på gympa idag, det var "uppvisning". Nästa tisdag byter vi till gruppen som är äldre. Hon tycker det är super roligt, synd att gruppen splittras nu. Imorgon ska vi börja babysim igen, nytt ställe och ny ledare får se om det blir bättre, hoppas det!

Av Cecilia - 11 januari 2010 12:17

Men idag tog vi oss i kragen och klädde på oss varmt och gick en långrunda med grabbarna i en timme på markvägarna så de fick strecka ut ordentligt. Blåste gjorde det men det var rätt skönt ändå. Gick med ganska bra tempo för att bli av med lite som man lagt på sig över helgerna  I går fick jag och Andy för oss att vi skulle träna lite styrka här hemma. Eftersom vi aldrig hinner åka iväg och styrketräna, då vi prioriterar annat. Vi tog fram lite hantlar och mina gamla passlåtar och körde lite. Kom faktiskt ihåg ganska mycket när jag väl hörde låtarna. För er som inte känt mig så länge, jobbade jag innan som verksamhetsansvarig och instruktör på ett träningsställe. Där jag körde gruppstyrka typ body pump och spinning. Ja det känns i kroppen idag kan jag säga, särskilt baksida lår. Men då vet man att man gjort någon nytta i allafall  

Killarna fick också lite träning i går. Shapade dom att de skulle lägga sig på en filt. Tänkte jag skulle ha det som en övning på aktivitetskursen. Något man alltid kan ha nytta av. Bex var verkligen inte i form igår, verkade tycka det var tråkigt. Oroar mig lite eftersom han var så i fredags också. Han brukar ju tycka sådan här träning är rolig. Vi får väl avvakta och se hur han är om någon dag. Just nu är han rätt dryg och gå ut med också, han måste ha satt stora bomullstussar i öronen. För han gör inte ett dugg vad man ber honom om och gör han det så är det i hans tempo  lite frustrerad när man vet hur duktig han är i vanliga fall. Men Douglas jobbade på jätte bra och klarade uppgiften ganska snabbt. Just nu är han en ängel och gör allt super man ber om. Förutom lite för mycket jakt instinkt, idag.

Fast jag tror han gått och blivit förkyld....han har nyst i flera dagar nu och det vill inte gå över. Så vi ska ner till veterinären i eftermiddag och kolla så där inte sitter något som irriterar.

Ni som följde oss när vi hade problem med vår tomt, kan ju bara berätta att det är långt i från löst....... Götene hus gör allt för att komma undan. det är så tråkigt och tar så mycket energi från en. Men det gäller att inte ge sig.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards