Alla inlägg under april 2010

Av Cecilia - 18 april 2010 19:33

Ja idag har vi haft kalas för vår underbara prinsessa om fyller 1 år idag! En väldigt trött men nöjd familj är resultatet. Förhoppningsvis är det Wilma som somnar först men vi är nog inte långt ifrån vi heller. Här är en bild när vi precis sjungit för henne och hon ska blåsa ut ljusen. Alla gästerna står på andra sidan rummet.

Man undrar var tiden blivit av........  

Av Cecilia - 17 april 2010 20:10

Ja idag är vi i mål   !! Nu får vi sätta LP1 framför namnet!! Jag är så glad att vi är i mål. Men han gick absolut inte super bra idag men vi skrapade ihopa 168 poäng och kom på en 6:e plats av 21. Så jag får väl vara nöjd ändå. Mest nöjd är jag med platsläggandet, han låg lugnt och avslappnat bortvänd från de andra hundarna och brydde sig inte! Han tycker han kan momenten och tycker inte det är specielt kul med 1:an längre. Jag har sagt till mig själv nu att vi ska börja träna in 2:ans moment och se vad han tycker om det. Tycker han det är kul är det mycket möjligt att vi startar annars är jag nöjd som det är!!

Nu ska det läggas lite krut på agilityn och på Douglas! Bex ska få lite nya trix att öva på eftersom han älskar det.

Av Cecilia - 16 april 2010 20:25

Bex fick bara ett minipass i linförighet där han fick springa till väskan när han gått bra. Sedan klickade jag starterna på honom så han var med mig. En piggare och positivare hund idag, hoppas det håller i sig till i morgon även fast hans matte blir så mycket konstigare......

Douglas fick ett lite längre pass, idag jobbade vi på fotpositionen och ställandet. fotpositionen gick både bra och dåligt. Det dåliga var att han la av och rätta till sig...blev nog tröttare än vad jag trodde. Ställandet har jag backat bak till shapandet nos mot min näsa. Men det satt långt inne idag, några bra fick han till men de går och räkna på en hand. Men han var glad och arbetsvillig och det är huvudsaken. Efteråt började jag med burleken. JAg tog faktiskt båda för jag tänkte det kan säkert vara bra för Bex med. Bex är ju hälften av jobbet redan klart, han är van och ligga i buren och kopplar av bra. Här gäller det att sätta komando på buren och bygga upp förväntan. Douglas började jag i princip från början, eftersom han aldrig legat i sin nya gallerbur. Det som var coolt på Douglas var att han tog det väldigt snabbt och när han skällde så stängde jag igen luckan. När han var tyst öppnade jag igen och det behövdes inte så många repitioner för han skulle köpa det......idag i allafall  Ja det kändes som det är något vi ska jobba vidare på. Utanför buren fick de leka båda 2 och Bex fick även göra lite trix, så det fanns en förväntan när de kom ut. Nu är det snart dags att krypa ner i sängen det blir en sjukt tidig morgon i morgon. Ska vara i Höör kl.8 Det är inget bra tecken att jag redan är nervös....... men vi få väl se. Prinsessan är fortfarande jätte förkyld, vi får hoppas hon bättrar sig eller inte blir sämre till kalaset på söndag.

Av Cecilia - 15 april 2010 20:35

Ja idag har vi varit på klubben och tränat med Anki, rut och kanel. Wilma, hundarn och jag åkte ner redan vid 9. Hundarna fick sitta i bilen medan jag och Wilma gick till lekplatsen. Sen fikade vi på en filt medan hundarna sprang och nosade. När hon ätit la jag henne i vagnen och gick en kort runda. Min kära prinsessa sov sött i vagnen medan vi tränade 2 hundar, sedan satt hon och tittade lite och gick omkring och filosoferade, super söt. Hon bara finner sig i alla lägen, helt otroligt. Men varken Bex eller Kanel var något vidare intresserade att träna åtminstone inte det vi hade tänkt. Jag körde igenom hela programmet och Bex verkligen lunkade sig igenom det, inte med den minsta lilla gnutta energi. Allt gjordes halv dant och med halv fart......skit tråkigt, men det kan ju inte gå sämre på lördag i allafall om man nu ska hitta något positivt. Douglas gick betydligt bättre. Körde igenom hela 1:an med honom med men belönade efter varje moment. Det är hans utgångspositioner, apporten och ställandet som behöver tränas på nu. Annars känns han mycket mer färdig nu och mer koncentrerad och fokuserad....super roligt!

Rut var nog den som gick bäst i mitt tycke, hon är en cool lite skit!

Vi avslutade på agilitybanan. Gav Anki lite tipps i slalomen och skickade Douglas på bommen några gånger och ja han tog den direkt!!! Några dagar till så den sitter riktigt sedan kanske vi kan börja jobba på vippan igen.

I går var killarna och vibba. Bex var trött där också, tror det har mycket med fällning och väder nu. Han är känslig i övergången nu innan han vant sig. Han har reagerat varje år mer eller mindre. Jag hoppade vibben eftersom jag inte mår hundra, bytte den mot en stund i massagestolen i stället.

Jag ska börja träna in burleken på mina hundar tror att det kan vara bra för båda. Bex för att höja förväntan och motivationen att jobba och Douglas för att kunna tagga ner och vara passiv och sedan fokuserad när det gäller.

Av Cecilia - 13 april 2010 21:04

Tack farmor för du har koll på killarnas namsdag, för det har inte matte!! Douglas har tydligen namnsdag i dag, dålig matte som inte har koll. 

Det blev tyvärr ingen träning idag, för jag orkade inte. Är super förkyld, så orken och motivationen fanns inte där. Det är ju inte så att man hinner vila på dagen. Wilma är ju som ett stort yrväder nu......ska dra ut allt i alla lådor och det ska helst hända något hela tiden. Tar på krafterna när man inte är helt kry. Imorgon ska vi åka och vibba men jag får se om jag hoppar det eftersom jag inte är helt ok, men killarna ska få en omgång i allafall. Sen hoppas jag att jag är piggare på torsdag för då ska jag träna med Anki, och det vill jag så jätte gärna så jag får inte vara sämre då helt enkelt!

Lägger in länken där jag köpte skrindan för det är flera som undrat; Kort på Bex får vänta lite har inte hunnit ta något bra kort än, men på länken finns en bild

Av Cecilia - 12 april 2010 20:28

Idag har Bex fått dra Wilma i skrindan för andra gången. Fortfarande lite spännd i början men han kom snabbt in i det idag och drog henne runt vår gata. Wilma var super nöjd och satt som en prinsessa och sken som solen själv  . I kväll har jag och Douglas varit på utställningsträning på sydskånska kennelklubben. Nyttigt för honom att vara i miljöer som är stökiga. För och vara Douglas tyckte jag han skötte sig fullt godkänt visst prata han men mindre än vad han gjort innan. Ringträningen innehöll visst skällande men sista kvarten var han nästan helt tyst och väldigt fokuserad, så hopp finns  Jag är nöjd med hans insatts idag i allafall och det är huvudsaken.

Imorgon blir det lite agilityträning, denna veckan är det mycket träning av olika saker.

Av Cecilia - 11 april 2010 20:21

Ja idag var det agility på schemat. Tränade killarna en stund innan jag skulle ha kurs. Douglas fick springa 2 enkalre kortbanor, där jag koncentrerade mig på handlingen och att inte prata utan låta honom jobba själv. Det gjorde han riktigt bra, han fastnade lite på lången där han inte längde sig några gånger men sedan gick han väldigt bra. Bommen var med på ena banan och idag var det bara en tvekan sedan var det fullt ös   Sedan fick han lite hopp övningar, linjer och utifrån och in. Avslutade med några slalom ingångar, gick rätt ok. Men oj vad det är roligt att träna Douglas just nu han är så öppen och mottaglig och vill allt!!

Bex fick också de 2 banorna med samma syfte som Douglas. Han gick också bra. Inte samma tempo som Douglas men jobbade på bra. Bex fick också några slalom ingångar och ja han hade tempo, helt otroligt. Men jag ångrar mig djupt, hade bestämt mig att koncentrera mig på ingångarna och därför klickade jag inte honom när han väl "hoppade" av fart i slalomen. Och ja jag ska ju inte byta sak mitt i allt ihop och det gjorde jag ju inte men i detta fallet hade jag önskat att jag gjorde det eftersom det händer så sällan. Men han gick mycket bra i slalomen annars.

Gruppen jobbade på bra idag. Nästa gång får de klara sig utan mig med en vikarie för då firar jag Wilmas 1års dag......ja ni läste rätt.....

Var har denna tid blivit av???

Av Cecilia - 8 april 2010 21:18

Ikväll tog jag ut killarna var och en och körde ett kort lydnadspass innan natta runda. Douglas gick verkligen som en klocka för att vara honom. Han var super duktig. Det som inte satt riktigt var ställandet, ingången i hoppet och att ligga helt tyst på platsen. Men överlag gick han super bra! Är så nöjd, känns som det börjar hända saker i honom nu, det börjar lossna liksom.

Bex gick ok, skanade lite glöd i fotgåendet men annars helt godkänt. Kedjade momenten 2 och 2 och sen fick han springa till belöningen fungerade bra. Men jag hade velat ha lite mer go i fotgåendet.

I dag har varit en sådan dag jag önskat att jag alltid skulle varit mamma ledig. Det har varit en sån underbar dag. Jag och Wilma var i stan på förmiddagen för att lämna böcker på bibblan, passade på och låta henne leka på sagolekplatsen. Hon var helt lyrisk....det blev en hel timme   . När vi kom hem gick vi en långrunda med killarna och Wilma somnade sött i vagnen. Sen har dagen bara flutit på och varit super mysig.

Nova har inte visat några tecken på dräktighet men det har ju inte gått så länge men vi håller både tummar och tassar för att där blir små i magen.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards