Alla inlägg under april 2010

Av Cecilia - 7 april 2010 21:17

Idag har vi varit och vibbat alla 3 innan vibben passade vi på och gå en härlig tur i Käglinge. Det gick bra och vibba så nästa gång får vi nog lägga på lite.

I eftrmiddag har vi haft lekstuga här både av ungar och hundar. Grann barnen och grann hunden har varit inne och lekt. Bex och Douglas verkligen älskar dessa barn. Wilma tyckte det var super roligt med massa barn och en liten hund i trädgården  .

Ska se om jag hinner träna lite lydnad imorgon kväll, efter vi varit ute och ätit med pappa som fyller år!!

Av Cecilia - 6 april 2010 21:45

Idag jobbade vi på 4 små banor. Bex är lite slö just nu, han är i mega fällning men jobbade på bra ändå. Tyvärr blev han påhoppade av en större hund precis i början av lektionen vilket gjorde honom ännu mer osäker och seg. Det är så typiskt att det händer just han som redan är osäker. Den hoppade på honom helt oprovocerat då Bex är i en sväng bort från honom. Han fick ett bett i örat men klarade sig annars ok. Nog mest jag som blev chockad. Tog ett tag för honom och släppa oron igen. Men efter pausen gick han riktigt bra igen. Vi klarade vänsterslalom idag.....dock inte med fart men felfri. Jag hoppas han kan släppa det igen, eftersom vi snart ska tävla lydnad. Platsliggningen är ju ett riskmoment där hundar kan gå upp och komma mot honom. Körde Douglas i pausen. Han jobbade på super bra, idag lärde han mig hur jag måste visa för han ska förstå  Han var super duktig och tog bommen även idag!! Det är sådan skillnad att jobba med honom utan så många hundar runt honom. Imorgon ska vi iväg och vibba.

Av Cecilia - 5 april 2010 19:36

Ja då har våra äckliga otrevliga fästingar kommit tillbaka, nackdelen att bo i Skåne där värmen kommer snabbare. Har inte hittat några själv men hört andra som plockat på hundar och katter som bor i stan.

Men eftersom mina killar börjat fälla för någon vecka sedan bestämde jag mig för att det skulle få sitt vårbad nu så jag kan börja behandla dom sedan. För jag behandlar dom eftersom jag inte vill uppleva fler fall med Erlichias. Men jag ger dom hälsokostpreparat som gör att jag kan förlänga behandlingen av exspot. det vill säga hoppa över en omgång. Så idag har vi haft Spa. Årliga badet, noggrann borstning, kloklippning och klippning av håret under tassarna. Annars drar de in så mycket skit nu när vädret är som det är. Tänkte shapa lite i kväll med. Ska börja få dom att lägga ringar på en pinne. Ny rolig utmaning. Då var den härliga helgen slut och verkligheten börjar igen imorgon...... En vårbild på Wilma i sandlådan.

  

Av Cecilia - 4 april 2010 20:09

Söndag betyder hålla kurs. Åkte ner innan för att köra lite själv. Bex var helt ute och cyklade idag och var inte alls med så han fick inte fortstätta. Avslutade med något positivt, sedan fick han sitta i bilden. Men Douglas gick riktigt bra. Vi körde handling på ett hinder och sedan dubbelboxen och lite slalom ingångar. Han var på hugget och jobbade på bra.

Precis när jag tränat klart öppnar sig himlen och regnet öser ner. Men det var ju bara och gilla läget och köra på en stund i allafall. Idag fick de träna in bom och A. Det blev lite längra fika och teori och ett kortare pass ute.

I fredags var Douglas ute och sprang med husse. Han är så nöjd efteråt  Denna helgen har känts som en hel veckas semester, lyxigt att ha Andy hemma i 5 dagar och oj vad mycket man hinner.

Av Cecilia - 1 april 2010 19:23

Har varit lite flitig idag med, med killarna. Bara korta pass dock men alltid något.

Idag försökte jag få till framåt mot en taget med fart med Douglas var det ju inga problem men Bex har ju inte den höga växeln på träning  Sedan fick båda lite torr grund träning i handlingen och jag avslutade med lite lydnad. Bex kedjade jag 3 moment och han höll energin, jippi!! Jobbade även på att Bex skulle leka med strumpa och boll idag. Douglas shapade jag fotposition. Douglas klarade även av och ligga stilla och titta när jag och Bex tränade vilket inte har gått innan utan skall, så ja just nu ser vi resultat framåt, även om de är små.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards