Alla inlägg under maj 2010

Av Cecilia - 20 maj 2010 19:21

Ja i natt blev jag "farmor"  Till 5 små söta ulltussar. 2 bruna, en svart, en cream färgad och en vit. Har lånat bilder från Lenas blogg. Kommer fler bilder om några dagar. Vid en snabb titt tyckte Lena sig se att alla var killar, men hon ska titta närmare på dom senare.

   

Ska bli spännande att följa dom. 2 träffar är inbokade  

Nu väntar vi med spänning för att se om Fairdogs Fantasia också är dräktig med Bex. Syns förhoppningsvis om någon vecka .

Idag blev det ingen träning utan det blev gräsklippning istället. 

Av Cecilia - 19 maj 2010 19:43

Idag har jag hunnit massor känns det som. Andy började inte från 9.30 idag så jag åkte och handlade innan han började. Ja som småbarnsförälder är man ju ändå uppe kl.6 så då kan man ju lika gärna använda tiden till något nyttigt. Efter det packade jag in hundar och barn i bilen, och min plan gick precis som jag ville. Hon somnade sött i bilen och sov sedan i vagnen medan jag tränade hundarna. Åkte ner till klubben och körde bana. Där var 2 banor uppsatta inte så svåra men jag körde på dom och försökte hitta bästa placering för mig. Sedan övade vi vänsterslalom och Douglas fick köra vippan lite. Båda jobbade på bra. Bex var lite slö men det var rätt varmt idag och han är ju värme känslig när det slår om. Douglas tog det några varv sedan märktes det på honom med att det var varmt. Men jag är nöjd med träningen. Wilma sov fortfarande när vi var klara så jag tog killarna på en runda i parken med vilket var uppskattat. Eftermiddagen har vi tillbringat i trädgården och myst i vårvärmen. Killarna har varit ute hela dagen.

För att inte bli allt för valpsjuk nu när Bex och Novas valpar kommer har jag bestämt mig för och hålla i en valpkurs på klubben  . Det är så mysigt och ha valpkurs.

Av Cecilia - 18 maj 2010 20:04

Idag har Bex fått vila och Douglas hängde med husse på en löpar runda. Annars har hundar, dotter och mamma njutit av vår värmen i trädgården. Änteligen börjar det bli varmt igen.....

Av Cecilia - 17 maj 2010 21:20

Idag har vi varit på agilityträning. Vi körde en hoppbana med lite kluriga svängar. Douglas fick vara med ute idag för vi var inte så många och han fixade det rätt bra gick igång lite då jag sprang med Bex men annars rätt tyst faktiskt. Tyckte det kunde vara bra miljöträning då vi inte var så många. Båda killarna gick helt ok idag. Bex jobbade jag på farten och Douglas på att följa mig. Lite missar med Douglas men vi är ju inte helt samspelta än. Glömde dock träna vippan idag så jag får åka ner och göra det en annan dag.

Av Cecilia - 16 maj 2010 18:49

Idag har killarna fått ett lydnadspass i trädgården. Med Douglas körde jag igenom alla moment i 1:an utom apporten och ställandet för de är inte klara än. Han fixade det bra. Lite säkrare ingångar och lite snabbare läggande så börjar det se riktigt trevligt ut. Ställandet är vi inte klara för momentet, just nu sätter vi ord på det och jobbar näsa mot nos, men idag var han mycket snabbare på att ställa sig självmant. Bex jobbade jag med framåt sändande, ställande och fotgående. Det som gick bäst med honom var fotgåendet. Jag prövade även hoppet i klass 2 för att se vad som är svårast vad jag behöver träna på. Det som behöver jobbas på är att vända sig mot mig efter hoppet och sätta sig ner. Får fundera hur jag ska lära in det smidigast, tips mottages gärna. Idag gjorde han det med fler kommando och det blev snett och vingt.

Bex har även fått dra Wilma i skrindan idag. Han drog henne till lekplatsen där pappa och hon lekte medan vi gick runda och sedan hämtade vi dom och Bex drog henne hem igen. Nu går han riktigt bra och tycker inte det är obehagligt. Wilma sitter som en drottning på sin tron och bara njuter.

Imorgon är det agilityträning.

Nu är det bara en vecka kvar till Nova ska valpa.....  Och vi har bokat in 2 besök hos Lena och Anders för att få se de små.

Om 2 veckor åker vi till Zakynthos, ska bli så mysigt och avkopplande. Min mamma och pappa kommer att vara hus och hundvakt vilket känns tryggt.

Av Cecilia - 14 maj 2010 20:21

Vi har haft en väldigt trevlig dag i Skånesdjurpark. Wilma uppskattade det super mycket.       

Av Cecilia - 13 maj 2010 21:28

Ja idag åkte jag och Douglas till Landskrona för att delta på en inofficiell utställning. Som vanligt var dom back i tiden när vi kom fram men inte trodde jag att de skulle vara 1 1/2 timme sena i bedömningen. Så det blev lång väntan och lång dag på gott och ont. Douglas var ensam Lapphund. Men oj vad bra han skött sig idag, helt otroligt. Han fick ett skallanfall på hela dagen, resten har bara varit små vov och knappt det. Jag är så impad av honom och det känns så skönt att se att han faktiskt kan. Tyvärr åkte han ut i gruppen men jag är så super nöjd med hans insatts idag så det känns som vi vann BIS. Under den långa väntan han vi miljöträna och gå omkring bland hundarna, träna fotgående, kontaktfällt på A:et, inkallning och bur lek. Så idag har han verkligen fått jobba. En super nöjd och trött hund har jag med mig hem. Matte kommer inte långt efter i trötthet, nöjd är hon + lite till!!! Vi har en bit kvar i bur leken för just nu kopplar han av om han ser att jag är där men flyttar jag utom synhåll blir han osäker.

Bex har fått vara i skogen med mormor och morfar idag så han har haft det skönt.

Av Cecilia - 12 maj 2010 20:11

Oh vad det är roligt och gäst spela på kurser. Det var en mysig liten grupp med duktiga ägare och hundar, några har jag haft på kurs innan så dom kände jag. Jag hade båda hundarna med mig Bex agerade visningshund och Douglas miljötränade med Malin. Nyttigt att han får vara med någon annan + att jag bad Malin analysera honom lite vad det är som triggar igång honom.

Lektionen gick super bra och alla verkade nöjda och glade efter.

Imorgon åker jag och Douglas till Landskrona på inofficiell utställning just för att miljöträna. Bex ska få följa med mormor och morfar till skogen.

Om vädret tillåter blir det Skånesdjurpark på fredag med några vänner. Hundarna ska då får vara hos mormor och morfar.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards