Alla inlägg under maj 2010

Av Cecilia - 10 maj 2010 20:29

Ja idag har killarna haft en väl förtjänt vilodag. Men vi gick en långrunda på en timme i förmiddags, sedan har de legat och myst i trädgården hela dagen. Douglas har faktiskt legat tyst och kopplat av nästa hela dagen. Går mot det bättre.

Vi har haft besök av Anna och Theo idag. Det var jätte mysigt och fika, låta barnen leka och snacka lite skit. Theo och Wilma lekte jätte bra. Tack för en trevlig fika stund Anna, vet att du läser   

Jag glömde skriva och gratulera Perssons Bark, Teddy till sitt super lopp på agilitybanan i söndags 0 fel på hinder! Extra roligt eftersom de ej kunnat träna och tävla på länge pga. sjukdom, bra jobbat Teddy och Görel!

Imorgon ska jag gästspela på Malins aktivitetskurs, ska vissa lite agility för dom. Tror jag tar med Douglas, han behöver miljöträningen och sedan kan jag hinna träna lite vippa innan jag åker hem.

Av Cecilia - 9 maj 2010 20:18

Ja man är nog lite korkad, som hund och tävlingsmänniska när man går upp 4.30 för att hinna vara på tävlingen kl.7.  Och inte gick det något speciellt bra heller idag. Vi kan ju inte vara på topp alltid  . Idag var vi 3 lapska och 4 finska som tävlade, super roligt att vi blir fler och gör reklam för våra underbara raser.Idag började vi med hoppklassen, det var ett klurigt byte som jag inte var överrens med mig själv hur jag skulle göra och det visade sig tyvärr på båda hundarna. Bex som är mycket mer rutinerad klarade ut det ändå med 10 fel men Douglas tog hindret från fel håll där av diskning men det var ju enbart mitt fel eftersom jag inte var överrens med mig själv med min handling. Agilitybanan, korkade Cecilia lätt Bex hälsa på en snygg Finsklapp hunda tjej innan loppet.......och ja han blev kär och en aning okoncentrerad, tog fel tunnel ingång och diskade oss. Douglas gick super bra hela loppet sprang över bommen så jag fick stoppa farten för att inte missa kontaktfält, till och med på vippan sprang han upp vilket är positivt men tyvärr hade han ju för hög fart och flög av den så jag valde att göra om den för han inte ska bli rädd i fortsättningen och där av diskade jag mig. En vägran i tunneln blev det innan diskningen han läste mig lite fel. Men den enda missen jag retar mig på är hälsningen innan loppet, allt annat är saker vi kan träna på och bli bättre på. Så helt missnöjd är jag inte med loppen även fast resultatet var mycket sämre än igår. Oh vad det är kul och vara igång igen! Jag är så impad av Douglas hur man kan vara så skällig och lite blockerad utanför banan och sedan totalt fokuserad så fort vi går in på banan!

Av Cecilia - 8 maj 2010 19:06

I dag gjorde vi tävlings debut för säsongen i agility. Vi var i Lund, vi började med agilityklass. Först ut var Bex och han var så slö när vi värmde upp så jag undrade om vi skulle komma runt över huvudtaget. Men väl inne på banan gick han riktigt bra med mycket fart. Tyvärr blev det 5 fel pga. kontakt fält på bommen ner, men det var nog marginällt men  men så är det. Super nöjd med hans insatts!Trodde han lagt av sig lite men icke, till min stora glädje! Douglas diskade jag mig med för jag hjälpte honom med vippan. Vi hade redan 2 vägran, en på lången(stora mellanrum, tyckte det var läskigt) och en på bommen och när han då hoppade av vippan valde jag att hjälpa honom i stället för att det inte ska bli fel och han blir rädd. Var ju beredd på det.

Hoppklassen gick skit bra med båda. Douglas först ut grön som han är vågade jag inte riktigt springa på och chansa som med Bex men han nollade med lite tidsfel. tidsfelen kom av att jag klantade till ett byte och att jag inte vågar springa på lika fort. Men han är underbar på banan helt fokuserad och följer mig blint!

Bex har aldrig gått så snabbt på en hoppbana som idag. Även vi nollade och hade tid på 36s  Tyvärr var där många som var snabbare vinnaren låg på 25s men jag är super nöjd vi kom på 14 plats av 76 startande 10 fick pinnar och 13 pris(dock otur men men) Men 4 platser från pinne i hoppklass mot alla kelpi och BC hundar är jag super nöjd med!

Jag är så nöjd med denna dagen så det känns som jag vunnit första pris med båda killarn!!!

Imorgon är det upp tidigt 7 ska vi vara i Höör  Lite knäpp är man nog!

Av Cecilia - 6 maj 2010 20:59

Ja det är verkligen olika kvalité på dom som står som instruktörer på utställningsträningen. I dag hade vi nog den sämsta jag har haft där. Det första hon säger till mig är du kanske skulle få tyst på din hund........... Kunde ju inte hålla tyst så jag svarade...ja det är ju därför jag är här för att träna honom och vara tyst. Ja det är så klart det är målet men jag är väl här för att träna....I stället skulle hon kunnat bemöta mig med är det detta som är ditt största problem? Har du testat att göra så här.....

Men efter den inledande frasen hon gjorde var det ju rätt kört för vad hon än sa lät det korkat i mina öron. Fast det mest korkade hon sa var, kan du inte få honom att bära något så han inte skäller. oj oj oj kände jag.....

Hon hade inget vidare öga för olika raser heller, såg inte hur de gick bara de travade och ställde upp tyckte hon det var bra, så man fick ju inga nya tips.

Och en väldigt passiv träning gjorde det ju inte lättare för Douglas att känna sig bekväm, så nja det gick väl inte jätte bra. Förra gången gick betydligt bättre i ringen men sämre innan. Idag gick det betydligt bättre innan men sämre i ringen.

Men körde in om klubben innan för att köra bom och vippa. Det gick däremot väldigt bra. Bommen börjar han vilja gå upp på nu med fart. Vippan tog han även idag fast den smällde i marken rätt rejält. Super duktig kille!! Glad,tyst och positiv hela vägen!!

Bex har fått vila idag och ja han sörjer fortfarande.......

Av Cecilia - 5 maj 2010 21:29

Idag fick killarna hoppövningar i trädgården på böjt spår för att kunna hitta avstånd och läsa min kropp. Douglas gick super bra första rundan men blev lite skällig sen. Blev lite irriterad på honom eftersom där inte var något och skälla föra och tog tag i honom. Men att jag inte lär mig att det bara blir värre..........han blev ännu lägre och skälligare och det tog säkert 10 min att få tillbaka hans förtroende. Men ja var noga med att sluta positivt både med träningen på hinder och burleken och sedan lekte vi en massa också. Men blir så arg på mig själv at jag inte tänker längre, men ibland har man inte det enorma tålamodet som han kräver.

Bex gick sådär han var lite seg men gjorde vad han skulle. Han saknar sin tjej och tror att det ska komma tjejer varje dag. Han väntar vid grinden......

Imorgon ska Douglas och jag på utställningsträning, super bra miljöträning.

Sedan får det vara vila på fredag för och orka med helgens tävlingar.


Av Cecilia - 4 maj 2010 20:03

Är ju inte helt vän med pappas kamera så många foto blev väldigt suddiga men här kommer några på Bex och Fairdogs Fantasia.

      

Av Cecilia - 3 maj 2010 21:36

Ja tyvärr missade jag ju träningsgruppen idag, eftersom Bex skulle para. Parningen gick mycket bättre idag så nu håller vi tassar och tummar för att det blir valpar i juni/juli. Kort kommer om någon dag.

Efter parningen var klar körde jag ner till klubben. Bex låg i bilen och vilade upp sig medan jag körde med Douglas. Det gick riktigt bra. Han tar vippan nu men det går väldigt långsamt. Annars överlag gick han riktigt bra och han är väldigt lyhörd på min kropp och det är roligt eftersom han inte är inövad så mycket på handling. Bex fick köra en bana med 2 kluriga svängar och ett långt framåt sändande, han missade först men när jag plockade ut svårigheterna och körde dom fixade han det super. Så jätte trött var han inte men ville inte köra honom mer idag. Ska försöka hinna köra lite hoppteknik och svängar i trädgården på onsdag. Denna veckan är så fullproppad  

Av Cecilia - 2 maj 2010 20:31

Det märks på Douglas att vi inte har aktiverat honom med någon form av träning på några dagar. Han blir mycket snackigare i trädgården. I dag har han faktiskt fått vara inne när han pratat för mycket. Men denna helgen har bara sprungit iväg har inte haft tid att träna. Får dåligt samvete eftersom jag så gärna vill hinna med det. I dag kom Fairdogs Fantasia på besök igen, tyvärr blev det inte lika lyckat denna gången. Hon lekte och var super svår flörtad till en början med, så Bex blev helt slut. Han gjorde flera försök men lyckades ej, stakars killen. Vi lät de vila en timme och försökte igen. Då var hon supervillig men Bex vågade inte utan fjäskade bara för henne och sen var han nog slut. Hon kommer imorgon så gör vi ett sista försök, imorgon ska vi inte låta de springa så mycket. De är ju parade en gång iallafall. Vi hoppas det går bättre imorgon.

Det tråkiga är att jag missar första gången på träningsgruppen, men jag får åka ner och köra själv en dag nu innan tävlingarna i helgen.

Imorgon ska vi vibba, så lite aktivitet blir det i allfall.

Ha en superbra vecka alla!!

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards