Alla inlägg under september 2010

Av Cecilia - 13 september 2010 22:08

Inte pga. att jag har för många träningar, tyvärr utan för att dagar och kvällar bara försvinner från mig. Så känns det i allafall. I går blev det mini pass agility handling i trädgården i halv mörker. Douglas tyckte det var lite läskigt och låste sig lite men jobbade på ok sen. Bex var sjukt taggad och behövde bara belönas med kamp i strumpa vilket är väldigt ovanligt.

I dag har jag varit på kurs med Douglas. Gick betydligt mycket bättre idag, även fast jag fick sänka kriterierna mycket så var han näst intill tyst vilket var målet för mig idag. Vi jobbade vi bilen och det funkade mycket bättre. Idag jobbade vi på fotposition med hjälp av baklängesgång, starter och fokus, uthållighetsträning, ligg, sitt och stå. Han kunde genomföra allt vilket jag är mycket nöjd med men vissa saker fick jag förenkla jämfört med vad han kan hemma. Idag var det kul och gå kurs och jag kände jag fick ut något av det.

Min älskade prinsessa är inne i en drömperiod igen, vilket gör att hon håller oss vakna under nätterna, så i natt sov vi 4 timmar i streck. Men hon lyckades orka med utflykten till Skånes djurpark ändå och jag lyckades överleva dagen på jobb. Nu kallar sängen! Sov gott alla!!

ANNONS
Av Cecilia - 11 september 2010 21:12

Ja då var vi i mål med denna utställningen  Tyckte allt flöt på som det skulle och vi gjorde ett bra jobb. Min underbara prinsessa bara mös av att gå runt ute bland alla hundar och människor och flörta med all. Hon har varit super duktig idag!

Killarna fick fin kritik, läggs på hemsidan sen. Båda ck vilket jag är nöjd med. Tyvärr inte riktigt nöjd med Douglas då han fortfarande är väldigt pratig. Blev ju inte bättre av att hundar i ringen bråkade, han blev rädd och osäker och låste sig mer. Men nya tag snart kommer väl vårt flyt, han får fin kritik och ck är ändå ett ck. Nu kallar sängen, imorgon ska jag på gympa med tjejen!

ANNONS
Av Cecilia - 9 september 2010 19:58

Ja nu är denna stressiga vecka snart över, riktigt skönt. Träningen har blivit si så där. Jag har kommit underfull med att jag mår bäst och får bäst träningsresultat om jag gör det när jag spontant orkar och har tid. Så igår blev det ett mini pass i köket innan läggdags. Vi fortsatte jobba på ingångar, position och starter. Gick bättre denna gången för nu hade jag ingen press på mig   Nu är vi nästan färdig packade inför imorgon. I morgon tar vi första turen med husbilen upp till Mjölhult där södras ras special ska vara. Hoppas på en rolig lördag med massa trevliga lapphundsfolk  

Av Cecilia - 6 september 2010 21:17

Det har inte ens hunnit bli måndag innan hela denna veckan var totalt överfull med saker som måste hinnas med denna veckan. Tala om stressad känns inte som jag räcker till alls och vet inte vad jag ska prioritera bort för allt som ska göras känns viktigt. Var på första kurstillfället med Douglas igår. Verkar vara en lärorik och intressant kurs. Men träningen blev katastrof, Douglas låste sig totalt vilket är mycket längesedan. Han skällde konstant i 10 min så jag inte kunde träna något över huvud taget. Kände mig så fruktansvärt dålig och okunnig och helt fel person på helt fel plats. Han har i försig haft en rätt skällig period nu men det var väldigt längesedan han låste sig så. Även idag var han lite låst när vi tränade inne. Han gick dock inte igång i skall men var inte lika arbetsvillig som vanligt. Vi tränade ingångar, starter och sitt, ligg och stå. Gick inte så bra. Helt plötsligt kan han ej fot, sitt och stå. Känns väldigt motvilligt just nu. Bex gick också sådär men betydligt bättre än Douglas. Blir även stressad av att hon vi tränar för tyckte att vi minst skulle få in 3 pass mellan gångerna, vilket kan gå ibland för mig men överlag rätt tufft eftersom jag vill få in ett agilitypass också då tävlings säsongen fortfarande är igång. Jag mår bäst när jag spontant kan gå ut och träna när jag känner att idag hinner jag, men att träningen som blir är genomtänkt innan. Får se om jag kan hitta någon lösning. Något jag ska ändra på redan tills nästa gång är att vara där tidigare så han får snusa av där vi ska vara och får trygghet av det.

Av Cecilia - 3 september 2010 20:39

Ja jag har inte varit så flitig när det gäller bloggen denna veckan. Har varit mycket som hänt denna veckan så tiden har inte räckt till. Men i onsdags var Anki och Mikaela här med sina tjejer och vi tränade lite agility. Hade satt upp en handling övning från  The Winning Combination DVD av Greg Derrett den var nyttig även för mig och Douglas. Sedan övade vi lite framåt sändande och inkallningar. Det var en rolig träning som gav mig ny energi. Killarna tyckte ju att leken med tjejerna efter var det bästa men de jobbade på bra under träningen.

Idag har jag kört ett lydnadspass med killarna som också gav mig massa energi. Bex jobbade på bra, blev lite slö i slutet. apporten funkade inte alls idag men övriga moment är på G. Douglas gick väldigt lätt upp i varv och skall idag, vet inte varför. Jag frös och bara stod still när han gick igång och när han var tyst jobbade vi igen. Funkade stundvis väldigt bra. När han väl tränade gjorde han det super. Även här var det ett litet bakslag på apporten och även ställandet. Men nöjd ändå!

I morgon blir det vilodag för killarna och på söndag ska jag och Douglas gå vår första kursgång på tävlingslydnadskursen.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bex och Douglas med Blogkeen
Följ Bex och Douglas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se