Alla inlägg under mars 2011

Av Cecilia - 15 mars 2011 21:03

Jag passade på och köra ner och träna på klubben en timme medan mamma var hos Wilma. Hon är tyvärr fortfarande dålig.

Träningen på klubben gick bra, körde bana med många slalom och koncentration på klätterhindrena. Douglas gick super. Fortfarande lite mesig på vippan men det kommer mer och mer fart. Resten gjorde han super.

Bex jobbade på bra saknade lite energi och fart men tyvärr får jag ju inte fram det på träning men överlag jobbade han på bra.

Imorgon står det vibb på schemat för oss alla 3. Vi hoppas Wilma kryar på sig imorgon så hon kan följa med upp och titta på valparna. Annars får hon vara hemma så kör jag och Andy bara för dagen upp. Jag hoppas kunna jobba på torsdag....


Av Cecilia - 13 mars 2011 21:38

Ja då gäller det att förvalta den på bästa sätt. Så idag fick det bli hoppteknikövningar. De gick super bra båda 2 och jobbade verkligen upp sig på nästan alla övningarna. Ett relativt kort pass eftersom de fixade uppgifterna gallant!

Micheal Jackson musikalen var bra. I går fick jag min julklapp. Jag och min granne fick ett presentkort på spa och när vi kom hem väntade middag som killarna gjort. Det var en hel mysig dag med rygg och nack massage, ansiktsrenöring, lunch på stan och shoping. På kvällen kom vi hem till dukat bord  Under kvällen blev det Melodifestival tittande och spela spel. Tack Micke och Lotta för en super mysig dag!! Tar gärna emot denna sortens julklappar fler gånger  

Av Cecilia - 11 mars 2011 21:11

Har inget och blogga egentligen men bara måste lägga in lite bilder på Douglas som valp och ett kort från Anette´s kull där en hane är kopia av Douglas.

   

Douglas avkomma

     

Av Cecilia - 10 mars 2011 17:22

Så min tanke var att köra ett lydnadspass men vädret tyckte inte riktigt samma sak. Så det blev ett freestyle pass inne istället och en regäl runda i regnet och blåsten. Douglas repeterade vi slalom, 8:an, snurr och spinn. Började träna in slalom från höger sida med och satte i hop slalom och snurr. Han tyckte det var super skoj och var jätte laddad. Tror jag hittat låtar jag vill ha också. Så nu ska det börja knåpas med program  

Bex jobbade på med spontan slalom, sitter långt inne men med komando gör han det men inte med så mycket energi, däremot satte jag ihopa backa och snurr och det gjorde han super. Tränade honom även mellan benen och vända med mig och backa med mig, jätte duktig.

Nu väntar Micheal Jackson musikal i Lund. Andy fick det av mig i julklapp.

Av Cecilia - 8 mars 2011 22:03

Här kommer lite bilder från vår tips-aktivitets runda som vi hade innan mötet.




 

Varannan fråga var till hunden och varannan till ägaren.

Bex var utlånad. Sista frågan var att de skulle utföra antingen en inkallning, hopp-slalom, slalom mellan benen eller fritt följ minst en sväng.


Bex med camillas man.  Bex 

Bex med Camilla

       

Och som avslutning efter mötet fick Bex och Douglas busa med Tassi och chili   

     

Dessa 2 veckorna kommer det nog inte bli så mycket hundträning. Alla dagar är fulla av måste göra saker        

Av Cecilia - 6 mars 2011 20:39

Idag har vi i SLK Södra haft årsmöte i Svalöv. Var där tidigare för att träna lite på ny plats. Douglas var väldigt harmonisk och koncentrerad. Körde lite av varje, var inte så många hinder ute. Så det blev lite däck, säck och vippa. Han börjar vilja gå över vippan nu men fortfarande med osäkerhet men lugnt nu. Sen körde vi inkallning, fittfölj, läggande och ställande. Tyckte han skötte sig bra. Provade lite uppletande av leksak också men det var inte lika roligt som den andra träningen enligt Douglas.

Bex fick köra lite agility på de hindrena där var sen körde vi lite lydnad. Frittfölj-lite segare än vanligt men godkänt, inkallning med ställande-klockrent, läggande-bra, fjärren funkade inte idag heller backade mycket så det blev på nybörjar nivå. Sen fick han leta boll, vilket han tycker är super kul.

Tyvärr var det inte så stor uppslutning på årsmötet vilket är super synd eftersom vi jobbar för alla medlemar. Men ett extra tack till dom som var där och visade intresse! Vi kammade hem 3 priser Årets utställnings hane, och både Bex och Douglas fick plakett för arbetande hund. Dvs. att man presterat något på tävling. Bex LP1 och 2 uppflyttnings pinnar. Douglas en uppflyttningspinne. Foto kommer senare! Efter mötet fick Bex och Douglas en lekstund med Tassi och Chili, mycket uppskattat!

Av Cecilia - 2 mars 2011 21:06

Idag lämnade jag Wilma en timme tidigare för de skulle ha grupper på dagis. Vilket resulterade i att jag hann köra ett kort lydnadspass innan vi skulle åka och vibba. Jag körde kort och intensivt, Douglas körde fotgående, läggande, ställande och apport. Apporten och läggandet fick han bara 2 repitioner för där gick han riktigt bra. Fotgåendet har jag tyvärr fått för mycket motor fram nu så han går för långt fram. Så idag koncentrerade vi oss på belöna korta rätta positioner. Ställandet var tyvärr som bortblåst igen  

Bex körde rutan, apport, fjärr, ställande och lite fotgående. Idag satt nästan allt på rättplats och med massa energi. Det var fjärren som är en bit kvar, fortfarande nonchalant när avståndet blir lite längre ifrån.

Efter ett kort och effektiv träningspass åkte vi och vibbade alla 3. Kändes riktigt bra för oss alla. Vi avslutade förmiddagen med en skogsrunda i Arrie.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards