Alla inlägg under maj 2011

Av Cecilia - 11 maj 2011 22:12

Ja inte jag men Bex tog sig en mini simtur i Ariesjön idag efter vi varit och vibbat alla 3. Douglas vågade knappt doppa tassarna. Det är väl konstigt när det var han som simmade för 2 år sedan. Vibben gick super. Så underbart och se Douglas så avslappnad och lugn som han blir efteråt.

Av Cecilia - 10 maj 2011 21:29

Skulle egentligen inte köra något pass idag men när jag gick ut för att vattna blommorna tiggde killarna om att få jobba  Douglas sprang runt benen och gjorde sig till och Bex hämtade apporten. Så ja jag smällte......la upp en snabb träningsplan i huvudet. Koncentrerar mig nu på momenten i Lapphunds SM, så tar jag dom andra sen.

Bex kedjade 2 moment tillsammans innan belöning. Och sedan tränade vi uthopp i 2:an. Det är sjukt vad mina nerver spelar in när vi tävlar. Han går som en klocka hemma.....kanske inte är någon tävlingsmänniska ändå   

Douglas pillade jag med det fria följet och försöker hitta positioner. Gjorde inkallning och apport 2 gånger var hela momenten gick jätte bra. Sedan tränade jag uthopp på honom med.

Av Cecilia - 9 maj 2011 20:49

Ja nu laddar vi för Agility helgen den 21-22. Så idag blev det lite grund träning. Vi klantade oss på ett staket på hoppbanan i Lomma så det stod på schemat idag + slalom ingångar. Men det är inte kul, tar gärna emot ideer hur det blir roligare och mer fartigt att träna slalom ingångar. Tränat med target och kasta leksak. Killarna skötte sig bra tog lite tid innan staketet satt men sedan flöt det.

I lydnadsväg blir det att träna momenten inför Lapphunds SM sen.

Av Cecilia - 9 maj 2011 19:11

Lördagen bestod av att fixa lite i trädgården och måla Wilmas lekstuga. Den blir super fin när den blir klar. Foto kommer när den är klar.

I söndags debuterade jag i lydnad klass 2 med Bex. Det är mer än ett år sedan vi tävlade sist. Tyvärr inget att skryta med då det gick rätt dåligt. Bäst gick plattsen och fjärren. Annars hade jag en ganska seg och nonchalant hund inne på plan tyvärr. Och hunden hade en sjukt nervös matte så kombinationen var ju inget bra. Blir så besviken både på mig själv och på Bex när jag vet hur bra han kan gå. Varför ska jag ha så svårt att tygla mina nerver på lydnaden?? Kollade efter fler tävlingar eftersom jag tror det är enda chansen att bli bättre på det men säsongen är nästan över för Bex nu eftersom det börjar bli varmt. Han är ju så värmekänslig och vill inte alls göra saker i värmen och ännu mindre lydnad då. Får väl se vad vi kan hitta på.....

Av Cecilia - 5 maj 2011 21:47

Idag körde jag ett kortpass lydnad till. Bex skickades till rutan med taget och hoppet med taget, gisses vad han var laddad idag. Gjorde fjärren tills jag fick ett bra resultat och slutade där. Sedan gjorde jag bara apporten, ställandet tills utförandet var bra = 2 repitioner. Kedjade fritt fälj och läggande. Super duktig idag och underbart träningstemprament!

Douglas fick apport, hopp(2:an), rutan och fritt följ. Också underbart temprament idag och verkligen jobbe glad!

Av Cecilia - 4 maj 2011 21:38

Ja efter en väldigt lång dag på jobb 8-19.30, så var jag ju inte den piggaste på att gå ut och träna. Men beslöt mig för att göra det ändå. Bex körde jag ruta, hopp och fjärr. Han gick riktigt bra idag! Douglas fick köra rutan, börjar se riktigt bra ut han bara älskar att köra den. Fritt följ, gick mycket bättre idag, 2:ans hopp. Apporten var väl den som inte var helt ok idag. det fanns ingen fart och glöd idag. Annars gick han också riktigt bra idag.


Av Cecilia - 1 maj 2011 20:32

Lördag var det dags för säsongs premiär på agilitytävlingsplanen. Inget att skryta med precis, men förhoppningsvis är vi bara lite ringrostiga. Douglas skötte sig super felen kom pga. mig och ett slarv av honom men annars var han super duktig. Bex däremot trodde nog vi var på semester eller något, hans tempo kunde jag gå runt banan skit tråkigt. Han gjorde vad jag bad honom om men oj vad segt det var.

   

På kvällen åkte vi hem till Nensan och Mattias och firade Valborg. Bilder kommer sen från den mysiga kvällen.

Imorse tränade jag med bästa Anna och Zeke. Vi tog ett lydnadspass. Bex var mer positiv idag och jobbade på bra. Fjärren var dock under kritik och rutan gick sådär. Douglas pratade en del men jobbade på rätt ok ändå. Tack Anna för en rolig träning!

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards