Alla inlägg under februari 2012

Av Cecilia - 12 februari 2012 20:20

Ja det gäller ju att passa på när snön ligger. På med längdskidorna och ut med killarna på en lunchrunda. Oh vad jag tycker denna träningsformen är mysig, synd bara att det är max en vecka om året, i bästa fall  Så tekniken kan man ju inte säga sitter men det tog på kroppen och jag kände mig nöjd. Killarna var trötta och nöjda efter 4,5 km. Hoppas kanske få en runda i morgon också om inte snön hinner smälta.

ANNONS
Av Cecilia - 12 februari 2012 10:56

Idag gick vi ut i trädgården för att jobba lite rally. På schemat stod bakdelskontroll, backa både brevid mig och från mig, tog tillbaka front övningarna och jobbade lite ställande och läggande.

Bakdelskontrollen gick över förväntan idag med båda hundarna. Jobbade först i ett hörn sedan box och slutade med spiral med hunden lös. Underbart kändes som det börjar lossna  Front arbetet behöver stärkas mer särskilt ingånen runt om mig då jag har hunden på högersida. Men de jobbade på bra. Ställandet och läggandet kändes ok, kan alltid bli ännu bättre men inga större missförstånd och missar av mig. Backa gick också över förväntan idag både med mig och från mig. Bex kunde backa från mig ganska långt och Douglas har precis börjat men mycket bra för var dom är i kunskapen! Bex hade mer arbetsmoral idag och var lite piggare, hade kanske en dålig dag i går. Nöjd med träningen. Men en funderar på vad som utlöste Douglas skall från början..... men hittade rätt igen. Nu var han på station och då han var tyst fick han gå ifrån station och börja jobba belönade med godis på marken fram till position, vid skall återgick jag till station och började om. Behövdes några repitioner sedan funkade han som vanligt igen....älskar denna hunden som hela tiden sätter min träning som ett stort ? detta lär jag mig super mycket på  Men det gäller att bara träna när man har tålamodet och tanken hur man kan ändra saker.

Lite snöbilder från idag.

                  

ANNONS
Av Cecilia - 11 februari 2012 22:41

Idag blev det viltspår på klagshamnsudden,utan blod dock eftersom det är naturskyddat. Det är svår mark för den är en blandning av sten och hård torkad lera. Fick med min älskade sambo med, passade därför på att be honom lägga ett och jag la ett. Spåren låg ca 30 min borde legat längre men hann inte det idag. Släppte på Douglas på det Andy hade lagt först. Lite svårt hade han eftersom jag inte stannade upp då vi kom fel efterom jag inte heller visste var vi skulle. Men han jobbade sig fram systematiskt. Fick gå lite tillbaka i spåret 2 gånger men hittade rätt väg till mål. oj vad han älskar detta han är helt salig   Sedan fick Douglas vila i bilen medan jag tog Bex. Bex fick gå mitt spår. Han var totalt ointresserad från början och jobbade inte på alls utan gjorde allt annat. Men slutet av spåret jobbade han på som han skulle men blev inte så super glad när han hitta klöven....brukar bli glad.

Douglas fick gå samma spår som Bex, här jobbade han på snabbt och bra kom av sig en gång men hittade snabbt rätt igen. lika lycklig som första spåret då han fann klöven  Beslöt mig att pröva Bex på det andra spåret också och var han helt fel så skulle jag bryta. Men detta spåret jobbade han på bättre, inte så noggrann som han brukar men kom till mål med ganska hyfsad teknik, men visst har han haft bättre spårdagar. Men han var nöjd och glad! Imorgon ska jag förhoppningsvis hinna med ett rally pass.

Av Cecilia - 8 februari 2012 09:19

Jag säger bara f_n vad det gick bra! Underbart lätt att jobba med killarna idag, dock fortfarande väldigt kallt om händerna eftersom jag inte kan jobba med vantar vilket gjorde att händerna värkte lite men det glömdes snabbt eftersom killarna var super idag.

Det blev rally idag med eftersom jag inte hann åka iväg till agilityhinder. Ska försöka planera in det nästa onsdag. Bakdelskontroll, backa, byta sida och lite frontarbete och snabbt läggande. Bakdelskontrollen i boxen går inte jätte bra men jag känner skillnad om jag använder det i spiralen och 360. Så någon nytta gör det nog även fast inte jag och killarna ser det Bex jobbar på rätt bra, men Douglas blir lite frustrerad av det men när vi gör det i övningarna jobbar han bättre. Backa jobbade jag längs stakettet för att få ett rakt backa. Vi jobbade på backa med mig. Båda killarna fixade det över förväntan, inget perfekt resultat men mycket godkänt för att vara första gången. Byta sida gjorde vi både framför mig, mot varandra och från varandra. Detta gjorde båda 2 precis som de inte gjort något annat. Ska jag vara petig, vilket jag ska om det ska bli bra så vill jag få dom till mig snabbare och tajtare så det ska vi jobba vidare på. Frontarbetet går framåt, så där är jag nöjd mindre och mindre missförstånd. Snabbt läggande gick också bra i dag på båda killarna.

Det ända negativa var att Douglas efter halva träningen låste sig då han fick fri komando från vila stationen. Då kom skallet, men jag kunde kring gå honom genom att ta ut honom med godismagnet i stället för drag trasan och direkt börja fotpositions arbete. Kom några enstaka skall men absolut ingen låsning. Vet inte varför, en teori är att han blev frustrerad i bakdelskontrollen i boxen och blev lite osäker. En annan teori är att han inte fick lika mycket drag belöning som andra dagar....vet inte vi får väl se hur nästa pass blir. Men överlag är jag super nöjd med killarnas pass idag!! 

Av Cecilia - 7 februari 2012 21:07

Bex och Lapilumon Freesia valpar är snart 8 veckor och där är 2 killar kvar som söker ett kärleksfullt hem.
Mer fakta om valparna finns på hemsidan www.kennel1lapp.dk


Bex jr.

 


Baloo

 

Av Cecilia - 5 februari 2012 20:56

                       

 
Av Cecilia - 4 februari 2012 20:07

Efter en väldigt mysig och trevlig kväll med grannarna med god mat och roliga spel, var man rätt sliten idag. Tål inte vara uppe längre än 23.....och det blev ju lite längre men roligt hade vi. Wilma sov hos farmor.

Men lite träning måste man göra ändå.....Rally eftersom det var minusgrader och kallt. Bakdelskontroll, snabba ligg, front övningar och la till sprial och slalom idag. Bex; bakdelskontrollen går bättre och bättre, front övningarna gick mycket bättre idag på båda sidorna. Spiralen gjorde jag bara med Bex på min vänstersida, men här kändes det som om bakdelskontrollen börjar komma. Slalomen med Bex på högersidan gick riktigt bra. Nöjd med Bex insatts!!

Douglas bakdelskontrollen funkade inte alls idag  Lite förvirrat i slalomen med honom på högersidan. Frontpositioner gick rätt bra och snabba ligg. Spiralen funkade ju inte så bra eftersom inte bakdelskontrollen funkade. Men det han gjorde bra gjorde han jätte bra och det han gjorde dåligt var katastrof. Men alla träningspass kan man ju inte prestera på topp.

I dag fyller Douglas första kull 1 år. Tänk vad snabbt tiden går, GRATTIS Juvelkullen!!

Imorgon är det dags att åka till Danmark till Lykke och Fressia och fota Bex avkommer. Ska bli spännande och mysigt att få valpmysa lite!


Av Cecilia - 1 februari 2012 21:28

Ja frusen gräsmatta är ju ingen hitt när agilityhinder ska upp så det fick bli rallyträning i dag med.

Idag jobbade vi med bakdelskontroll, front position och ingångar både höger och vänster handling, snurr på båda sidorna + snabbt läggande.

Bex bakdelskontrollen gick rätt bra, skulle behövt få upp pinnarna från marken lite för att få bättre positioner men han jobbade på som han skulle. Bex blev lite förrvirrad i frontpositionen när vi tränade ingångar på båda sidorna men till slut fattade han och gjorde det bra. Snurren funkar bra, han gör rätt på båda sidorna och jag kan koncentrera mig på mina ben Vilket inte är en liten uppgift   Bex läggande jobbade vi på att få mer energi och lägga oss snabbare och inte "trippa ner" .

Douglas har mycket kvar på bakdelskontrollen och skulle ännu mer behövt ha upp pinnarna lite som hjälp men bättre än inget. Han är yvig och behöver denna sortens träning. Frontpositionerna gick super på båda sidorna. Snurren lite svårt fortfarande men den satt säkrare och säkrare i slutet. Douglas läggande var underbart, han verkligen kastade sig ner. Jobbade med honom framför mig och sedan brevid mig fast jag stod på knä.

Nu i kväll snöar det så vi hoppas med lite snömys imorgon  Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bex och Douglas med Blogkeen
Följ Bex och Douglas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se