Alla inlägg under juli 2012

Av Cecilia - 18 juli 2012 19:43

Idag var en sådan dag då allt stämde och man bara ville ut och tävla   Helt underbart, hade ett fritt följ på båda killarna på båda sidorna som var näst in till perfekt. Inga problem att utföra momenten på de olika sidorna. Det som gick sämst med Bex var läggandet från ställandet som blir super snett om jag inte vinklar ut min hand. Men detta kan lika gärna störra honom att han inte förstår och inte gör det alls.

Douglas har backandet brevid mig som vi behöver mer träning på.....han gör det gärna som en bakdelskontroll vilket betyder att han svänger runt rumpan runt mig istället för att backa rakt bak med mig. Lite mycket energi......men den är bra och ha i andra sammanhang så jag klagar inte  


Fyller ut mitt blogg inlägg med 2 kort på 2 snygga killar   

   

ANNONS
Av Cecilia - 15 juli 2012 16:06

Idag var det egentligen tänkt spår. Men min kropp orkade inte det stora projektet idag så det blev rally träning i trädgården istället. Idag låg fokus på hög energi o arbets glädje och moment träning. Bex hade rätt ok energi och momenten gick bra. Får passa hans läggande lite, för det blir ofta snett nu. Annars kändes det bra! Douglas hade verkligen rätt energi och utstrålning. Gjorde allt väldigt bra men behöver få en rakare backning och ställandet måste han lita mer på sig själv och stå kvar. Ändrar sig gärna några få steg. Men annars kändes han super!

Jag har lyckats radera hela min telefonbok i min mobil, så ni som följer mig här på bloggen och inte hört i från mig på ett tag får gärna skicka ert mobilnr till mig :-)
ANNONS
Av Cecilia - 13 juli 2012 15:47

En hel dag ledigt utan min älskade dotter, känns både skönt och väldigt tomt. Eftermiddagen ägnade jag mig åt mina älskade killar. Vi åkte ut till skogen för att lägga ett ordentligt viltspår. Har änteligen hittat var jah kan köpa blod, tack Nina för tipset!! Jag la vars ett spår till dom på ca 550-600 meter med 4-5 vinklar. Jag använde nog lite lite blod mot vad man ska. Efter jag lagt spåret fick killarna 20 min skogspromenad. När vi kom tillbaka körde jag lite rallylydnad där jag parkerat, för att få tiden att gå lite till. Douglas hade jätte svårt att fokusera, han gick bara och pep i förväntan att få komma iväg och spåra. Så med honom blev det bara positionsträning och fotgående. Bex var lite mer fokuserad så han fick köra lite moment. Hans bakning med mig var super idag, rak och tajt vid mig!!

Först ut i spåret var Douglas eller duracell hunden......Han är en aning för het på gröten och springer och vimsar lite emellanåt. Men vissa stunder gör han det riktigt snyggt. Men detta spåret var mycket spring och ouppmärksam. Jag fick stanna upp honom 2 gånger för han var helt åt fel håll. Vi missade en snittsel så någonstanns har han genat eller gått fel och hittat sig på rätt spår igen för till målet kom han som alltid. Andra spåret som var lika långt gick betydligt bättre. Släppte på honom efter jag gått det med Bex. Inte alls ute på turne så mycket utan höll sig någerlunda till spåret.......Tog alla vinklarna snyggt och ordentligt..........men ska det behövas ett spår först för min duracell hund ska lugna ner sig och börja jobba ordentligt.Efter 1,2 km spårning var han pytte litte trött......... Är det någon som har tips hur jag ska få ner energin lite så han blir ordentligare i första spåret tar jag gärna emot det. Är så ny på detta så jag behöver all inputt jag kan få.

Bex gick ett spår och gjorde det rätt bra. Fick säga till honom en gång att det faktiskt var jobb men sedan jobbade han på super tog vinklarna bra. Men han var relativt nöjd och trött efter ett 600m spår. Hjälp vad de är olika men det är ju charmen med dessa 2 killar  

Av Cecilia - 11 juli 2012 18:55

Jag var ju tvungen och prova mina egen tillverkad snittslar.Som jag köpt och gjort idag. De funkade super, nu kan till och med matte hitta när hon lägger spår    Är ju inte tjejen med jätte mycket lokalsinne.

Så jag och killarna for ut i Bokskogen medan Wilma roade farmor. Det blev viltspår men utan blod eftersom vi var i Bokskogen. Hittade en bättre parkering idag där det var lättare att lägga spår. Fick till lite längre spår än förra gången men behöver länga det ännu längre för att testa orken på dom. Men det var tur jag inte hade längre idag för Douglas del. Han har nog gjort sin livs sämsta spårning idag. Men lika lycklig för det givetvis   Han var väldigt överladdad + att han var hel förvirrad och tog vitring och andra spår precis som han tyckte. Till slut kom han fram till mål men det var många missar på vägen..... Andra spåret gick lite bättre fortfarande väldigt förrvirrad och rätt okoncentrarad på just vårt spår.

Bex gick riktigt bra idag. Systematiskt med energi tog han alla vinklar super. Förutom en som var mitt fel, den låg alldeles för nära mål vilket gjorde att de inte tog den varken Bex eller Douglas. Men jag är ju rätt ny jag med på detta så jag lär mig hela tiden. Dessa spåren var ca 200-250, ska försöka länga till 400 i allafall nästa gång om jag hittar utrymme till det.

Av Cecilia - 8 juli 2012 20:50

Ja det blev inte riktigt som jag tänkt mig idag. Skulle åka till Klagshamn för att lägga 2 viltspår till killarna. Men där jag brukar vara hade det växt upp massa blommor som samlade väldigt många blomsterflugor och bin så bara man gick där surrade det runt en så jag vågade inte lägga spår där. Jag fick helt enkelt ta mig till Bokskogen. Tyvärr hann värmen öka rätt mycket så det var rätt varmt. Har inte riktigt koll på områdena där förutom stigarna så det blev 2 kortare spår än jag tänkt men det blev lite annan terräng. Och inget blod eftersom jag inte får lägga det där.  Men la spåren rätt tätt in på varandra så Douglas fick gå båda eftervarandra med lite kort lek med den första klöven och sen fick han sista spårets klöv. Första spåret kändes som han var helt ute och cyklade och han hade super fart men han nådde målet så han var nog inte jätte fel på det. Andra spåret lugnade han ner sig lite och jobbade lite ordentligare. Oj vad han tycker det är roligt och vilken energi......måste bli duktigare på att ta mig tid och göra det   

Bex fick ett spår efter Douglas, han jobbade på riktigt bra och ordentligt absolut inte hälften av farten men mer ordentligt!! Var nöjd med honom och han är nöjd med ett spår.

Sen har det varit mys i trädgården med semesterns först riktiga sommar dag!


Bad i poolen med pappa!


 

2 nöjda killar!!


   

Av Cecilia - 6 juli 2012 20:19

Här kommer lite semesterbilder från vår tur. Visst var det nyttigt att bara ha med Douglas men oj vad man saknade Bex. Men han hade förmodligen inte orkat göra allt vi gjorde eftersom han är mycket mer värmekänslig än Douglas.

Borås utställning gick super. Han var helt lugn och tyst hela vänte tiden. Några små skall i ringen men inget större. Var så nöjd med den prestationen oavsett bedömning   Men han fick bra bedömning och blev 3:e i öppenklass av 10, men tyvärr nådde vi inte riktigt ända fram till sista certet. Nya tag i Ronneby!

Utsikt från "bergen" i Lyssekil.

Jag och douglas myser vid Vänern

Bad i Lyssekil


Vår nästa bergsbestigning i Lyssekil

 Douglas kompis i parken i Allingsås


 

Ett av MÅNGA glass kort

   

Pyjamas mys vid husbilen


Idag blev det lite rallyträning. Bakdelskontroll, lite övningar från höger sida occh backa både framför och vid sidan.

Båda killarna jobbade på bra. Bex har svårt för bakdelkontrollen på höger sida men lossnade lite idag men tog vi bort hjälpen funka det inte så vi får nog fortsätta där lite till. Däremot funkade backningen super bra idag raka och snygga!! Han har även snygg fotgående på högersida och är väldigt på hugget.

Douglas har underbar bakdelskontroll börjar sitta utan hjälp på höger sida också. Men vi behöver ett lite närmare fotgående på höger sida och mycket rakare backning. Så vi har att jobba på  Nästa tävling blir dubbeltävling i Söderåsen i början på augusti.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bex och Douglas med Blogkeen
Följ Bex och Douglas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se