Senaste inläggen

Av Cecilia - 27 augusti 2012 21:35

 

Dock en 2 år gammal bild men den får representera en snygg Douglas. Som nu får sätta 2 titlar till framför sitt namn. Han är nu både Svensk och Dansk utställnings champion  

Av Cecilia - 23 augusti 2012 08:44

Fick lite tid över när jag lämnat Wilma till frukost tills jag skulle till jobb. Passade på att köra ett kort pass rally. Nu när jag för en gångs skull är pigg och orkar. Killarnas energi var det absolut inget fel på nästan lite över tända båda 2 :-)Jag fokuserade på bakdels kontroll, backa bredvid och snurra. Bakdelarna har varit rätt dåliga på tävling, backa har inte funkat alls och snurra vet jag inte varför det inte funkat för det gör dom klockrent båda två.Douglas satte båda bakdelskontrollerna helt ok, fullt godkända utan att behöva ta någon större hjälp av kopplet. Backa är väldigt svårt men vi jobbar vidare på det. Just nu är målet 2-3 steg rakt.Bex bakdelskontroll är svår då han är på höger sida men det börjar bli bättre. Backningen är fortfarande svår även för honom även fast han gör lite mer rakt, övning ger färdighet förhoppningsvis. Idag jobbade jag både med vägg och utan.En positiv och rolig kort träning men bättre än inget :-) Nu väntar jobb......

Av Cecilia - 13 augusti 2012 19:32

Vi hade en mysig övernattning i Ronneby i husbilen. Douglas skötte sig utmärkt in till tävlingen och nästan helt perfekt på tävlingen också. Så stolt över honom och att vi har börjat hitta strategier för att undvika att hnm låser sig o går upp i stress. Bedömningen var väl inte speciellt rolig och väldigt annorlunda men så är det med bedömningssport. Men jag hoppas att känslan finns kvar till nästa gång vi går in i ringen.

Av Cecilia - 10 augusti 2012 13:40

Ja inte för mina hundar inte skötte sig utan för att den var sjukt seg o super konstig bedömning. Prisutdelningen började kl. 22.10 Jag tycker jag brukar vara duktig på att analysera mina fel så jag an bli bättre. Men denna gången kan jag inte. Fattar inte hälften av mina poäng avdrag. Douglas kan visst gå bättre än vad an gjorde men enligt mig gick han inte så kasst som 56 poäng :-( jag hade gissat på ca 65 ungefär. Bex tyckte jag gjorde en av sina bästa runder på länge förutom de 2 första skyltarna men inte ens han var godkänd, slutade på 69poäng. Jag kan verkligen ine förstå bedömningen. På Bex hade jag gissat runt 80päng. Jaja jag får väl bara finna mig i att inte kunna göra någon utvärdering av denna tävlingen och se till att an slipper bli bedömd av henne fler gånger.Nu tar vi nya tag inför Ronneby på söndag i jakt på sista certet.

Av Cecilia - 6 augusti 2012 20:11

 

Vi vilar oss i form inför rallytävlingen på torsdag. I dag har Bex fått massage här hemma och det gick mycket bättre. Mycket mer avslappnad och lugn. Douglas fick ju när vi var hos massören sist men han tyckte nog väldigt mycket om det för när hon var klar med Bex hoppade han själv upp på massage bänken och tyckte han skulle få lite.  Hon kunde givetvis inte motstå honom så han fick pytte lite massage han med  .

Av Cecilia - 5 augusti 2012 20:19

Jag och mamma körde upp till Söderåsens brukshundsklubb redan i fredags kväll. Vi har bott i husbilen hela helgen vilket har varit super mysigt. Är överlag rätt nöjd med tävlingarna. Bex hade jag som mål att han skulle klara 2 fortsättning så jag har båda i avancerad klass. Det fixade han utan problem. Men Bex är alltid svår och veta när man är inne med honom. Han känns alltid mycket sämre än vad han går. I lördags blev vi 4:a eller egentligen 3:a, var 2 på delad plats på pallen  vi hade 88 poäng. Idag blev vi 3:a på 95 poäng och vi kan nu sätta ännu en titel framför älskade Bex namn nämligen RLD F  

Douglas gjorde 2 godkända runder i avancerad klass men vi känns långt ifrån klara att gå upp i mästerklass. Så vi kommer att starta några tävlingar till i avancerad oavsett om vi kvalar upp oss nästa gång. Jag vill ha högre poäng innan jag går upp i mästerklass och en säkrare honör. Båda dagarna placerade vi oss 9:a i lördags med 81 poäng och idag med 70 poäng. Det är backen brevid som är vårt största svårighet som vi måste bli bättre på.

På torsdag tävlar jag avancerad med båda killarna i Lund.

Här kommer lite bilder från helgen.

           

Av Cecilia - 31 juli 2012 19:50

Idag körde vi ett kort rallypass i trädgården. 2 väldigt taggade killar så det kändes super där av ett kort pass också. Huvuddelen låg på fokus, positivenergi och bra fotgående. Körde igenom lite skyltar och tränade lite på backning på Douglas. Ett väldigt positivt pass som avslutades med godisletande i gräset.

Av Cecilia - 29 juli 2012 21:49

Först lite valpmys hos Lena och Anders på Perssons Kennel. Wilma hade nog kunnat ta en med sig hem.....


 


Syskon träff  Douglas fick en lekstund med sin syster Charizma.

   


Sen var det änteligen dags att åka till Pippi. Här leker hon med Madicken och Elisabeth och får en kram av Madicken. En väldigt lycklig tjej! Hon bara älskar att vara här!!

   


Och ett kort med Ida, hann hon också med.

   

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se