Senaste inläggen

Av Cecilia - 17 juni 2012 16:51

Idag hade jag bestämt mig för att köra lite finlir av rally moment. Är varken min eller killarnas starkaste sida. Men kändes över lag väldigt bra. På schemat stod bakdelskontroll båda sidorna, apport, sändande till kon. Douglas fick även en honnör. Douglas kändes super på bakdelskontroll och apporten, lite trögare på sändandet. Måste ha kvar taget längre så jag får mer förväntan och fart. Honnören var helt ok, nu behöver vi lite störning för att öva vidare.Bex hade svårast för högersida med bakdelskontroll, resten gick riktigt bra. Sändandet kan ha lite mer fart men förväntan finns, men efter som det är Bex vi pratar om så förstår han inte vitsen med att skynda sig :-)Vill också gratulera Lykke och Fressia (Bex tjej i Danmark) som tog hem allt i dag på utställningen i Ballerup. BIR och Köpenhamns vinnare 2012, stort grattis!

ANNONS
Av Cecilia - 13 juni 2012 08:48

Det har varit segt på träningsfromten på sistone. Jag har varken hittat inspiration, motivation eller ork. Men nu är vi gång igen. I morse satte jag mig ner och funderade vad jag behövde träna på denna höst fram till våren och alla tävlingar. För nu till hösten blir det bara lite rallytävlingar och utställning. Ska nämligen ske lite förändring i vårt liv i höst. Delade upp Douglas träning i 2 delar agility och sen rally, det är det jag tror jag kommer att syssla med honom med nu fram över. Bex är det rally och kanske lydnad och lite agility för skoj bara. Han blir 8 nästa år så agility tävlandet får nog vara så då.Kändes riktigt bra och få ner allt på papper och ha en plan, motivationen stiger då. Jag har även skrivit ner vad som är nytt och vad jag behöver bryta ner i mindre delar och vad som bara är repition.Idag körde vi rally. Båda jobbade med backa med mig och framför mig, sändande till kon, snurr mot mig. Douglas fick även lite jobb med honnören, inte hans starka sida stilla och tyst :-)Båda killarna jobbade på super bra med massa glädje och energi. Det var super kul och träna igen!

ANNONS
Av Cecilia - 9 juni 2012 21:28

Idag har vi tävlat agility, bästa av allt vi hade en kvart till tävlingsplats det gillas   Douglas gjorde 2 riktigt bra lopp. Ska jag utvärdera och hitta något som kan bli bättre var det farten på agilitybanan. Vi kom precis utanför pinne pga. farten nollade och inom idealen men det räkte inte. Men han tog alla kontaktfällten och det var målet. Hopploppet hade han bra fart och var med mig hela tiden, var ganksa långt under idealen men tyvärr fick vi en rivning. Så jag är super nöjd med honom. Hade med honom själv på förmiddagen och han skötte sig super, inte alls mycket skall En väldigt nöjd matte.

Åkte därefter hem och bytte hund.....bara det är ju lyx att kunna göra för att båda ska få egentid. Men Bex var störrig redan från början när han hoppade ur bilen och jätte ofokuserad pga. löptikarna. Men bestämde mig ändå för att starta agilityklassen. Men redan i starten hade Bex tappat sin hjärna då starten efter var en löptik. Vi kom till slalomen som han absolut inte kom ihåg vilken sidan man gick in...... Då blir jag lite bekymrad efter så många års tävling vad en löptik kan ställa till det. Men efter diskningen fattade han lite vad som krävdes och hade faktiskt ett helt ok lopp efter det med god fart. Alla kontaktfällt satt, vilket var målet. Men han var rätt borta sen också efter loppet så jag beslöt mig för att stryka honom i hopp. Kände att vi nog annars skulle blivit lite osamms. Nu har vi semester från agilityn lite.

I eftermiddags hade vi tjej besök från Danmark, en kanske blivande tjej till Douglas.

Imorgon lämnar vi hundarna hemma och åker till Tosselilla med Wilma, ska bli mysigt.  

Av Cecilia - 30 maj 2012 20:54

Idag har ju hunnit med en massa och framför allt har jag haft motivation och ork och tränat killarna  Idag körde vi stuttsövningar på böjt spår. Detta är filmat och kommer här tyvärr lyckas jag aldrig komma ihåg hur man ska hålla telefonen för att bilden ska bli rätt 


 

    

Stuttsövningarna är killarna duktiga på. Men Bex kändes lite tung idag men han tyckte det var kul ändå.

Sedan hade jag även slalomträning på raksträcka med belöning efter i skål. La till ett hinder innan för att få upp farten. Hade det ganska tajt mellan pinnarna för de skulle jobba att verkligen komma rätt i slalomen. Bex gjorde det super bra oavsett vilken sida jag var på och med rätt ok fart. Douglas behöver vi fortfarande jobba på ingångar och när jag befinner mig vänster om slalomen. Ingångarna sitter inte hundra och det vill jag så här får vi fortsätta jobba i triangel. Sedan måste han bli säkrare med mig på andra sidan, detta går i ultra takt. Detta var dock svårt och filma eftersom jag sprang med här.

Men det var väldigt roligt och träna igen och känna motivation och killarna tyckte det var super kul och var duktiga!!

Av Cecilia - 19 maj 2012 21:24

Bex första kull fyller idag 2 år, super grattis från oss!

 

Douglas och jag har idag varit på utställning i Hässleholm. Det var flera som stod för championatet och det var hård konkurrans så idag gick det inte hela vägen men exellent med ck och 4:e bästa hane och super kritik så får jag vara nöjd ändå. Douglas skötte sig sådär......lite skall fanns, men folk runt mig tyckte det var mindre. Men jag tyckte att det var sådär......men man hör ju alltid sin egen mest.

Av Cecilia - 18 maj 2012 11:46

Körde raksträckor med klättrings hindren i olika kombinationer, för att få fart och se när de missar kontakt fälten........men nä hur jag än gjorde idag satte både Bex och Douglas alla kontaktfält. Inte lätt att rätta till och träna ett beteende som inte finns vid träning utan bara vid tävling. Så nu får jag väl ta nästa tävling som en träning av kontaktfält för och se vad som händer. Kan ju vara jag som tappar någon signal vid tävling också, så vi får väl se.

Av Cecilia - 14 maj 2012 20:47

Ja jag var anmäld till båda dagarna på Råådalens tävling men insåg min begränsning av vad jag orkar just nu. Avstod lördagen och åkte upp på söndag. Först ut Bex i agility 2:an en väldigt klurig banan för att vara en 2:a tyckte jag, rolig men svår, klarade mig till 3:e sista hindret, där kom disken men Bex var pigg och glad och galopperade hela banan igenom så jag var nöjd ändå. Sen var det Douglas på hopp 1, här nollade vi och trodde väl inte tiden skulle räcka till pinne. Det var absolut inom idealen men tänkte mig att det skulle vara fler nollor som var betydligt snabbare. Men det räckte och andra pinnen i hopp är i hamn, JIPPI  efter detta lopp tappade jag nog lite fokus och slappnade av lite för mycket när vi sedan körde agility 1:an jag och Douglas. Många små missar av både mig och honom, det loppet jag var minst nöjd med. Kontaktfällts träning måste jag ta upp igen på båda. Har varit väldigt säkra men nu är det massa slarv....dags att träna det igen. Sista loppet var Bex och hopp 2:an en lika klurig banan som agilityn. Här tappade vi fokus i mitten på banan för Bex kraschade in i däcket på något konstigt vis. Sen hade han svårt och hitta tillbaka koncentrationen och vi missade slalomen 2 omgångar och sen var min fokus helt borta och vi diskade oss pga. att jag visade fel väg. Jag blev orolig att han slog i och fick ont, men det verkar vara ok.

Överlag var jag nöjd med dagen och killarna.

Tusen tack mamma för du åkte med och var sällskap och hade koll på både mig och hundarna, älskar dig!! 

Av Cecilia - 9 maj 2012 10:04

Dags och ta sig i kragen igen och få lite rutin på träningen. Är ju inte fullt frisk så jag gjorde det lätt för mig själv och körde hoppteknink och slalom vilket gör att jag inte springer så mycket. Bra förbereddelse också inför tävlingen i helgen. Tekninkträningen låg på böjt spår idag. Körde 3 repitioner åt gången, såg att det tog på dom i slutet. Slalom på rakt spår både höger och vänster sida. bex fixa detta väldigt bra på båda sidorna. Douglas har fortfarande svårt för när jag befinner mig på vänstersida, så det projektet får vi fortsätta jobba med.

Annars tyckte jag att det var en väldigt bra träning idag. Vi avslutade med godisletande i gräsmattan, har blivit ett måste  De ställer sig och tigger om det när jag tagit av tränings halsbanden, så söta så .  

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bex och Douglas med Blogkeen
Följ Bex och Douglas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se