Alla inlägg under augusti 2010

Av Cecilia - 29 augusti 2010 19:09

Första pinnen i hoppklassen är tagen med Bex. Men det var på håret att vi klarade oss, men ibland ska man ha tur. Jag har ju alltid sagt att det aldrig kommer och hända eftersom vi inte kan få upp BC tempo men det gick tydligen   Agilityklassen gick också jätte bra fick 5 fel som enligt mig inte var 5 fel, men så är det med bödomnings sport. Det var ett kontaktfält och jag är nästan helt 100 på att han trampade där han skulle men men så är det. Vet inte om det hade räkt till pinne ändå var många nollor. Vi blev 6 av 37 i hoppklassen och 10 av ca 45 i agility. Glömde skriva ner resultaten och de har inte kommit ut på nätet än så där av ca.

Douglas skötte sig super, vi var dock inte lika samspelta idag som vi varit innan eller börjar jag chansa lite mer och se vad han fixar. Agilityklassen skulle ha gått bra om han hade sprungit en cm till upp på vippan innan han la sig. Han la sig för tidigt och den vippade tillbaka han blev rädd och hoppade av. Jag tog som vanligt beslutet att hjälpa honom upp igen och diskade därför oss. Men tror jag vinner på det i längden. För nu springer han upp iallafall. Sen körde han banan med full glädje och jag testade lite hur tydlig jag behöver vara. Hoppbanan gick också jättebra men vi fick 10 fel pga att jag inte var tydlig nog vad han skulle göra. Men vi lär oss hela tiden. Sen fick vi tidsfel utöver det för han trampade på något och tvärstannade för att få bort det.

Men ändå nörjd med honom idag!

Här är en trött Bex med rosetten.


Alla valparna på Selemat kennel har nu flyttat till sina nya hem. Hoppas få rapport lite då och då hur det går för alla.  

Av Cecilia - 28 augusti 2010 20:10

Änteligen fick jag tummarna loss och han träna lite. Körde igenom lydnadsmomenten i klass 1 med Douglas och klass 2 med Bex. Vi närmar oss, har en bit kvar men start i höst/vinter är inte helt omöjligt. Känns till och med möjligt att bli klar för 2:an med Bex. De tyckte det var super skoj idag. Nu laddar vi för morgondagen, agilitytävling i Oxie.

Av Cecilia - 22 augusti 2010 20:04

Uppe på Perssons Kennel finns en hane kvar El-Nino som kom tillbaka pga. olika omständigheter. En jätte go kille som är väldigt lätt att ha och göra med. Han söker nu ett tryggt och aktivt hem där han kan få det bra. Gärna i närheten av Hultsfred så Lena och Anders kan följa honom.

Bilder på hur han ser ut nu och vad han hittar på kan ni få på  http://perssons.bloggagratis.se/. Finns det intresse så gå in på www.perssonskennel.se och hör av er till dom.


  



  




På Selamat kennel finns 2 tjejer kvar en brun och en svart. Carina är öppen för ett fodervärdsavtal på någon av dom. Dessa 2 söta tjejer söker också ett tryggt och aktivt hem. Finns det intresse tveka inte och hör av er till Carina på tel. 0707-595746 eller mail: selamat@live.se

 

Detta är den bruna tjejen.

 

Den svarta sötnosen.     

Hade jag kunnat hade jag tagit dom alla 3  

Av Cecilia - 22 augusti 2010 19:56

Idag tog jag mig samman och byggde lite agilityövningar. På schemat stod bakombyte, inbjudande hinder, vänsterslalom och framåt sändande. Under tiden jag tränade den ena hade jag burlek med den andra och vise värse. Dom gick bra båda 2. Men som vanligt var det Douglas som orkade hålla på längst. Han är en arbetsnarkoman   

Wilma och 2 kompisar till har varit på öppethus på hennes gympa the little gym. Hon blev helt överlycklig när hon kom in och såg var vi var. På söndag börjar vi terminen.

Åter en ny vecka och nu börjar allt på riktigt  dvs. långa dagar på dagis osv. Men det är väl bara och vänja sig.

Här kommer lite kort från valparna igår.

              

Av Cecilia - 21 augusti 2010 19:09

Ja vi packade bilen och packade in hela familjen ink. hundarna och åkte mot Ystad för att gå på djurparken där. Men när vi ändå var så långt så passade vi på och åka in om valparna en sista gång och få lite valpmys. Men denna gången fick vi rädda Wilma några gånger för oj vad busiga och aktiva dom är. Hängde i Wilmas fingrar och kläder så till slut blev hon ledsen och sur på dom. Men så länge de jagade henne var det helt ok   Tog lite foto till, kommer senare i ett annat inlägg.

Väl i Ystaddjurpark hade det blivit rätt varmt men parken är inte så stor så vi tog oss runt ändå. Bex och Douglas hälsade på lite djur men intressantast var Lemurerna. Nyttig social träning nu ligger de utslagna och sover. Vi har haft en super mysig dag. Det gör mycket att killarna kan följa med. Kan varmt rekomendera Ystad djurpark. Liten men mycket trevlig park och hundar är välkommna!

Ska försöka köra lite agility imorgon. Eftersom det är tävling nästa söndag. Sen ska Wilma få gå på öppethus på sin gympa som haft ett långt sommarlov. Ha en trevlig lördag alla!

Av Cecilia - 19 augusti 2010 19:40

Idag gick Wilma till förrådet och pekade på kärran......fick ju snällt fråga Bex om han orkade dra henne en runda   Hon tog selen och Andy frågade vem som skulle dra henne, då gick hon direkt fram till Bex med selen. Hon är så söt. Vi spännde för Bex och vi gick en ganska så lång runda, han blev lite trött i slutet så då hjälpte jag honom lite. Hemma i trädgården igen fick Douglas lite vagn träning.....ja vi är bara där. Gick lite lättare idag att få igång honom att dra men sedan började han springa och ville lite springa ifrån den. Men vi tog ner tempot och slutade då han var lugn och stabil. Han har precis samma beteende som när man kör in en häst....tur man gjort det innan och vet att det kommer bakslag. I helgen blir en lugn helg. En av de få helger vi inte har något inplanerat. Kanske blir Ystad djurpark på lördag om vädret tillåter.

Av Cecilia - 18 augusti 2010 20:35

Ja idag ville alla vara i trädgården på eftermiddagen även om det regnade lite. Så jag bestämde mig för att använda det som störmoments träning. Oj vad laddade killarna var. Jobbade på dom sakorna som sitter rätt hyfsta. Och de brydde sig inte så mycket om att Wilma korsade deras inkallnings väg osv. Väldigt nöjd med energin och arbetsglädjen. Och den hunden som inte jobbade låg på platsliggande, vilket de fixade super. Avslutade med en plats där båda låg och jag inte var synlig. Funkade också väldigt bra idag!Jag har anmält mig till en tävlingslydnadskurs med Douglas. Har någon förhoppning om att jag ska kunna starta honom sen höst eller början på våren. Ska bli kul och gå för en ny instruktör som har klicker tänk.

Nu ikväll har jag varit ute och övningskört husbilen  

Av Cecilia - 16 augusti 2010 20:03

Det gick ganska bra på inskolningen med prinsessan idag. Ledsen av och till men under kontroll och när jag kom var hon lugn och glad. Så vi hoppas det fortsätter så. Killarna har fått en vilodag med långpromenad. Eller så långt det gick var rätt varmt och kvaft. Wilma och jag har haft en helt underbar dag ihopa, vill inte gå till jobb imorgon  

Här kommer lite bilder av Tassis och Bex valpar. En tik kvar till salu. de är 6 veckor nu.

  

     

Tiken som är till salu.  

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards