Alla inlägg under mars 2012

Av Cecilia - 11 mars 2012 19:37

Idag körde vi ett effektivt pass hoppteknik. Byggde upp stutts på 5 hinder på böjt spår. Jobbade i båda varven ca 3 gånger per varv. Killarna var pigga och jobbade på bra. Avslutade dom på en stutts på raksträcka. Avslutade passet med godis sök i gräset....detta har blivit en vana killarna titta super konstigt på mig om de inte får avsluta med godis sök.

Lite gamla bilder med stutts övningar dock bara på raksträcka.

     

ANNONS
Av Cecilia - 10 mars 2012 10:45

Wow säger jag bara vilket träningspass det varit idag. Helt underbart att köra, allt gick givetvis inte klockrent men fick respons så fort jag ändrade övningen eller bröt ner den.

Uppvärmning var bakdelskontroll med koppel. Först i ett hörn sen i box. För båda killarna satt det perfekt! Nästa gång ska jag göra det utan koppel för idag behövde jag inte använda det alls, funkar det är det dags att gå över och träna höger sida.

Sen körde jag rak slalom med 8 pinnar där vi springer in tillsammans och har skål med belöning i slutet. Med vilken energi och fart Bex gjorde det. Klockrena ingångar både vänster och höger handling och fart och energi.

Är så lycklig!!!

Douglas hade lite svårt i början att få rätt ingång och sen när det satt missade han pinnar i slutetför han hade sån fart så han körde jag bara vänsterhandling på men fick ett super resultat till slut med fart och säkra ingångar. Underbart att det lossnat lite....jag ska villigt erkänna att jag började tappa sugen.

Sen träna vi backa tillsammans och backa från mig med deras huvud mot mig. Bex gjorde båda 2 väldigt bra. Måste bara få till lite rakare backningar i från mig, han svänger sig lite på sista biten.

Douglas gjode backa med mig riktigt bra idag. Backa ifrån mig är fortfarande svårt behöver jobbas på mycket mer. Dels längden i från mig och rakt och reagera direkt på kommandot.

Sedan tränade vi hoppet, hoppet i sig är ju inget svårt eftersom de är vanna men jag vill ha ett sug direkt när jag ger kommandot. Så vi tränade på en snabb reaktion med ett sug  

Vi avslutade med gå på högersida fot och göra fina halter. Eftersom det är ovant blir det gärna en liten bit ifrån ens ben eller skjuter rumpan ut lite men tycker ändå de är helt ok på det men man kan ju alltid bli bättre  

Sammanfattning: Ett super roligt och underbart pass med mina älsklingskillar!!

Har fått förfrågan om jag inte kan ge förslag till vardags aktivering. Funderade lite på frågan och tänkte jag skulle kunna skrivet om veckans övning(hur man tränar in och utför den) eller aktivering här på bloggen, en uppgift per vecka. Finns det ett intresse??

ANNONS
Av Cecilia - 7 mars 2012 09:50

Det är så skönt och köra ett träningspass med killarna på onsdag morgon innan jobb. Idag var vi i Oxie och körde agility. Vi jobbade på 2 banor och Douglas fortsatte jobba med vippan.

Första banan var ingen svår bana förutom slalom på "fel sida", en svår slalom ingång, och ett hinder som stod mycket inbjudande. Farten fanns där på båda vilket gjorde att banan blev lite svårare. Är ju inte bortskämd med fart under träning. Så det var ju kul.

Bex var helt klart den som var lättast att köra. Vi behöver få upp farten i slalomen och få säkrare ingångar oavsett hur vinklen och vilken sida vi är på. Slalom på "fel sida" gick rätt ok idag + den raka ingågnen till den, men där är ingen fart. När jag bröt ner övningarna satt den svåra ingången också efter ett tag. Men när vi sen hade fart så var den lite osäker igen. Så här behövs tränas mer!

Douglas jobbade på bra och var positiv men här har vi också slalomen, allt som har med slalom att göra behöver vi bli bättre på. Han har dock ökat farten lite på "den rätta sidan". Jag behöver även jobba med honom att han ska kunna jobba längre ifrån mig dvs. jag ska slippa springa så mycket som jag gör. Vippan kändes bra även idag. Idag allternerade vi med att sitta på vippans slut och att den slog i marken och att gå hela vippan sakta. Känns som det börjar lossna!!

Andra banan var en cerpentinbana. Svårigheterna här var kontaktfällten med fart, jobba ut i från mig och en tajt sväng in i tunnel och ut i en tajt sväng och in i ett däck. Hade även med en slalom på lätta sidan för att se om vi kunde få upp farten. Tanken var att de skulle jobba självständigt med mycket fart.

Här briljerade Bex, andra rundan var näst intill klockren.

Douglas hade svårt med ingången till slalomen vilket jag inte riktigt förstod eftersom det var en rak linje. Jobba ut ifrån mig och hoppa in i däcket från den tajta svängen var också lite svårt. Men jag bröt ner det och körde bitar. Avslutade med hela banan och då gick den rätt ok.

Nöjd med passet och med killarna!

Av Cecilia - 5 mars 2012 19:56

I går blev det det agility pass. Körde stutts träning för att få upp spänst och kondition lite och slalomingågnar med 3 pinnar på vardera i triangel. Båda killarna var super positiva och laddade. De hade glömt lite av slalomträningen men kom snabbt igenom det igen. Bex var väldigt laddad och skällde ut mig när han tyckte att jag visat fel. Douglas var tyst under hela passat!! Ett väldigt bra pass överlag som avslutades med 30 power walking och lite streching.

Sedan var det bara i väg till Lapphundsklubbens årsmöte. Men skit vad tråkigt det är att inte fler engagerar sig. Det var 2 som kom förutom styrelsemedlemarna   Tråkigt när man jobbar idielt för medlemarnas skull.  Men mötet gick bra och nu får vi börja ett nytt jobb med den nya styrelsen.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Bex och Douglas med Blogkeen
Följ Bex och Douglas med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se