Senaste inläggen

Av Cecilia - 26 december 2012 16:12

Idag var det vår/höstväder så jag började på agilityträningen igen. Satte upp bermuda triangeln och en rak slalom med 4 portar. Triangeln var jag inte helt nöjd med ville ha mer fart och mer självständighet men det kanske kommer nu när jag tar tag i det igen. Raksträckan gick mycket bättre där var mer energi och mer självständighet från båda killarna. Körde dock bara höger varv idag eftersom det var så längesedan + att jag hade lite assistans av Wilma. Måste komma på lite övningar som Wilma kan träna eftersom hon tycker det är roligt.

Av Cecilia - 22 december 2012 18:17

Idag fick killarna en lång runda på betesmarkerna i Klagshamn och sen fick de lite träning när vi kom hem. Isande vind gjorde att det blev inomhus träning dvs. finlir. Jag fortsatte på ljudträning, rörelse och sen fortsatte vi att forma trixet städa olika material. Båda var super positiva. Rörelseträningen bestod av Wilmas lilla gungstol som de skulle sätta framtassarna på. Douglas klarar det bättre och bättre. För Bex var det ingen sport. Ljudträningen är det som är jobbigast för båda. Bex välter med allt skrammel men upprepar gärna inte det. Douglas har kommit till att han rör muggen när allt skrammel är på plats.Städa uppgiften är nästan helt klar med Bex han hämtar nu de olika föremålen som ligger på golvet och lägger i lådan. Måste dock vissa honom första föremålet och var det ska. Douglas har kommit så långt att han nu tar föremålet och med vägvisning lägger det i lådan. Men vi jobbar bara med en sak i taget än.

Av Cecilia - 16 december 2012 15:40

Ja att träna hund får mig på positiva tankar och jag får energi. Har dock inte funnits ork till det denna veckan men idag klättrade jag på väggarna och hade ett temperament som heter dug :-( så idag tog jag mig både tid och ork en liten stund för att få ny energi. Vi tränade inne eftersom vi har en swimmingpool på gräsmattan. Vi jobbade med skrammel träning, rörligt underlag dvs. Ställa tassarna på babysittern och sen fick de "städa" olika material. Dom jobbade på super bra. Måste få in rutin så jag kan få ny energi med mina älskade grabbar. Men brist på sömn och inte fått in rutiner tar på krafterna men förhoppningsvis kommer vi snart in i det.

Av Cecilia - 8 december 2012 19:50

Idag fick jag ta mig i kragen o göra något aktivt med killarna. Är ju inte så att de suttit inne hela veckan utan de har fått sina rundar och lekt i trädgården men de har inte fått jobb med huvudet på ett tag. I dag hade vi gissa leken, lite trix och sen började jag öva in buga. Killarna var super laddade och över glada att få lite tid med mig. Får väl in rutin på det med snart :-) Efter fick de sig en riktigt noga borstning, vilket var ett bra tag sen.

Av Cecilia - 6 december 2012 18:49

Hade bestäm mig för att ge killarna lite tid och träning idag. Men när jag vaknade i morse hade jag ont i hela kroppen. Har feber och mår allmänt kasst. Så de fick bara godis sök inne som aktivering idag. Förutom detta så mår vi bra och det är mysigt att vara en till i familjen.

Av Cecilia - 3 december 2012 21:30

I torsdags var en stor dag då såg vår andra prinsessa dagens ljus! Klockan 12.30 kom hon vägde 2745g och var 50 lång. Förlossningen gick superbra och vi mår väldigt bra! Nu ska vi bara komma in i rutiner och få ihopa lite sömn   

Wilma får se sin lillasyster för första gången.

   

En mycket stolt storasyster!!   

Även kallad paddan mätt och trött  

Av Cecilia - 28 november 2012 10:14

Innomhusträning är precis vad denna kropp orkar just nu    men det känns bra att göra något i allfall i väntan på storken  . I dag fick killarna ljudträning, rörelseträning och "städning". Både ljud och rörelseträningen använder jag som grund för agilityn men man skulle lika gärna kunna använda den som miljöträning till valp och unghund. Ljudträningen går ut på att de själva ska skapa ljudet genom att med nos eller tass välta saker så det låter. I första videoklippet är det Douglas som jobbar bara med ett plastglas och en metalskål. Han tycker det är rätt jobbigt, men börjar gå bättre.


  I nästa klipp ökar jag svårighetsgraden med Bex efter hand och sätter en sked i glaset för att det ska låta mer.


  Nästa övning är rörelseträning. För mig har det med att känna sig säker på vippan att göra men skulle lika gärna bara kunna användas som miljöträning.

Börjar shapa att Douglas ska sätta tassen på en postislapp. Ni ser att jag klickar honom fel i början då han använder både mun och tass, där av förstår han inte först varför han inte får klick när han tar pappret i munen  dålig tajming av matte.


  Sedan försvårar man det genom att flytta postislappen till andra möbler eller saker. Jag har valt saker som kan röra sig eftersom jag vill åt rörelse då vippan rör sig. Wilmas leksaker är super till detta  ex gunghäst, bobycar, dockvagn osv. Idag jobbade vi på gunghästen. Viktigt att tänka på är att ta lite i taget, så rörelsen inte blir allt förstor direkt utan man utökar den efter hand.

Vårt sista projekt idag fick bli "städa" övning. En rolig övning där man får in att hunden ska ta olika material i munnen. Jag hade valt en mjukboll, spårpinne, hårdplast pinne och en petflaska. Först måste man öva in så de kan ta och hålla dom i munnen. Se vidosnuttarna på Douglas.


 

 

  Sen ska man sätta ihpa detta till en rörelse. Ta saken förflytta sig till lådan och släppa föremålet gärna i lådan  Här hjälper jag Bex lite med ord för att snabbare få ett film reultat. Han har gjort detta innan för längesedan och vi har ord på övningen. Men annars brukar jag vänta ut och shapa dom i position helt. dvs. klicka dom i små steg framåt mot lådan. När övningen väl sitter sätter jag ord på det.


  Ja det är inga super filmsnuttar men hoppas inspirera ändå. Svårt att filma samtidigt  
   
  

Av Cecilia - 23 november 2012 10:59

Hade en ambition om att filma denna träning och sätta ihopa videoklippen till ett, för att kanske inspirera fler till vardaglig träning. Men mobilen och datorn ville inte riktigt sammarbeta. Så klippen är inte redigerade och de kommer en och en, tyvärr och inte alla för jag orkar inte ladda ner alla  Kan ju säga att jag inte alltid är så tajmad med klickern här eftersom jag filmade också   

Först ut vad kan man göra med en låda? Man kan välja att ha lådan stängd som jag hade i dag eller utan lock. Övningen går ut på att hunden själv ska komma på så många olika saker som möjligt man kan göra med lådan. Nu var det längesedan vi körde denna lek, så det var inte så många saker som kom upp idag. Men det brukar oftast fyllas på när man gör det flera gånger i följd. Bex hade några fler saker tex. baktassar på lådan och bära lådan.


  Nästa sak vi körde var stoppa tennisboll i pedalhink. Denna har Bex gjort för längesedan och Douglas är inte helt klar med den. Man får dela upp det. Pedalhink för sig så de får in att de ska trampa med tassen. Boll för sig att de ska hämta bollen och gå med den till pedalhinken. Sen kommer det kluriga att sätta ihop det och vara tillräkligt snabb med klickern i de läget. Här är Douglas nu. Men ni ska få se Bex som gör det helt och hållet i slutet.


  Sen hade vi skrammel övning, alltid bra särskilt för agilityhundarna. Douglas tycker detta är ganska jobbigt och det var ett tag sen så jag började enkelt idag med bara en metalskål och ett plast glas. Målet är att han själv ska nudda och välta det så det låter.


  Sist fick de göra lite trix som dom kan, lätt förtjänta godisar   Avslutade i trädgården med godis sök i gräset.


 

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se