Alla inlägg under juli 2010

Av Cecilia - 20 juli 2010 21:12

Idag byggde jag upp lite agility övningar i trädgården på schemat stod bakombyte och slalomingångar. Douglas gick jätte bra tills han tvekade och vi krockade lite lätt, han blev osäker och vi fick börja från början med rak linje. Vi kom tillbaka så långt att jag kunde göra bakombyte på rak linje utan hopp efter. Nöjd att vi kom dit. Sedan körde vi lite slalom ingångar med enbart 2 pinnar och shapade det,gick helt ok förutom att jag inte har någon dunderfart på honom. Avslutningsvis körde vi några lydnadsingångar, gick ok. Bex var verkligen på G efter att varit på semester. Bakombytena gick super och slalom ingångarna gick bra och till och med var där lite fart.

Det är super skönt och kan bygga upp agilityövningar i trädgården och inte behöva åka iväg. Hade inte hunnit träna så mycket som jag gör då. Tar tid om man ska iväg och mycket mer planering med lillan osv.

Bex och Tassis valpar har nu alla öppnat ögonen och börjat låta lite. Börjar så smått kravla sig fram mer och mer nu. Förhoppningsvis ska vi snart åka ner och titta på de små trollen.

Av Cecilia - 19 juli 2010 20:57

Hade egentligen ingen ork med träning idag men bestämde mig för att göra lite ändå med killarna. Vi shapade trix och konster. Bex fick göra tennisboll i pedalhink, lägga ringar på en pinne, slicka sig om munen och vovva tyst. Douglas har börjat på tennisboll i pedalhink, är fortfarande 2 delar. Snurra, vi är halvvägs och sedan övade vi på att komma på egna beteende.

Efter fick de lite godis sök i trädgården.

Av Cecilia - 17 juli 2010 20:10

Idag kom vår älskade och saknade Bex hem. Tala om att det var ömsesidig glädje från dom båda. Helt underbart och se och han blev super glad när han såg oss. Men veckan har varit lärorik. Jag har haft en mycket lugnare och mindre vaktig Douglas om det sen är för han varit ensam eller värmen eller att han blivit mer aktiverad vet jag inte. Han har ju fått många passivitetsövningar under veckan i olika miljöer. Men lite tror jag på att han varit ensam för nu i kväll har han markerat mer på vad som händer runt om trädgården än andra kvällar.

Innan Bex kom hem hann jag och Douglas köra ett morgon pass agility i trädgården. Vi tränade framåtsendande, inkallning och slalom ingågnar. Varför är det så tråkig och träna slalom ingågnar......det är ju inte så att han tycker det blir så super om inte jag tycker det. Men han gick bra överlag i alla övningarna, mycket nöjd. Mitt största problem just nu är ju vippan. Han är väldigt rädd och försiktig när man tränar den på träning men när han väl är på banan och är i full fart glömmer han det och springer upp och far av. Den farten får jag bara på tävling. Därför måste jag ju diska mig varje agilitylopp för att göra om den eftersom jag inte vill att han ska ta den så. Kan inte komma på hur jag ska träna bort det.

Jag, Andy, Wilma och Douglas hann även med en runda till skogen innan Bex kom hem. Där hade vi alla 4 balanspass på en trähinderbana. Tyckte det gick bra för oss alla   Lekplatser och hinderbanor är perfekt och träna hundarna på när det gäller balans, problemlösning och smidighet. Sedan blev det en tur i skogen och fika. När vi fika hälsa vi på djuren där. Douglas pussade på kaninungar i bur, gissa om han var glad.


Lägger 2 länkar här som Lena filmat på valparna. Nästa helg åker alla till sina nya hem. Jag hoppas att de hör av sig så man kan få vara med och följa dom lite hade varit super kul. Den första är det mest valparna som är filmade, den andra är även de övriga hundarna med.


http://www.youtube.com/watch?v=B-1mGfT_8Vk&NR=1

http://www.youtube.com/watch?v=MAkTD236ofk


Måste även lägga in två helt underbara kort på valpen Enzo som Lena tagit på enligt han själv en bra sovplats.

  

  

Av Cecilia - 14 juli 2010 21:43

I dag var Douglas med för första gången som instruktörshund i min valpkurs. Han fick vara med en stund och när vi skulle öva mer häftiga saker där man sprang mycket fick han sitta i bilen. För jag ville ju inte att han skulle dra igång nu när han varit så duktig. Jag tyckte faktiskt han skötte sig riktigt bra. Några vov kom men inget större. Han fick öva på passivitet och valparna på att inte hälsa   Nöjd med min prins!

Av Cecilia - 13 juli 2010 20:15

Idag har det varit mer behaglig värme och lite moln och regn.....ganska skönt tycker jag. Jag och Douglas åkte ner till klubben i kväll och träna lite med Annie, Yatzy och Ecco. Vi tränade först lite lydnad och sen lite agility. Vi la dom på platsläggande först. Douglas pratade lite men låg still fast Ecco sprang iväg flera gånger vilket jag är super nöjd med. Sen körde vi igenom momenten. Han gick riktigt bra. Det är fortfarande ingångarna som inte är där, får väl lägga lite krut på dom även om det är tråkig träning  . Apporten börjar komma. Körde lite på klätterhindrena efter men han var inte alls på G. Men jag är nöjd med lydnaden. Sen fick han ett lekpass med Ecco vilket var mycket uppskattat.

Det märks att han saknar Bex, han är väldigt lugn och stillsam.

Av Cecilia - 12 juli 2010 22:07

Ja denna värmen, både jag, Wilma och Douglas tycker det är för varmt. Inte mycket till aktivitet under dagarna men i kväll har vi försökt göra lite nytta. Kvällsrundan åkte vi hela familjen till Arriesjön för att bada. Tvingade ut Douglas och simma några tag men han var inte glad på mig. Fick sms att Bex varit och åkt båt och simmat i sjön.

Douglas och jag körde ett kort lydnadspass i trädgården nu innan natta runda. Han var riktigt taggad och det mesta flöt på ingången på inkallningen är kvar och jobba på och även ett snabbare ställande. Apporten börjar bli positiv vilket är kul. Får se om han kan hänga med på onsdag till klubben när jag har valpkurs.


Av Cecilia - 11 juli 2010 19:32

Ja då har vi landat och är hemma igen efter en vecka med husbil och massa hundaktiviteter. Vi har haft det jätte mysigt men lite för varmt vissa dagar. Vi började uppe i Småland hos Lena och Anders för att ha valpmys och viltspåra lite. Vi hann med både och. Bex fick 2 spår och Douglas 3st. Dom jobbade på jätte bra båda 2, det är så kul och kunna komma upp och använda marken hos Lena eftersom vi har svårt att göra det hos oss. Här kommer lite bilder när valparna busar med Douglas, varandra och Wilma.

    Wilma bara älskade att mysa med valparna.


 

Ja Douglas fick ta, Bex pappa dagar han tyckte det var roligare än Bex även om de var lite äckliga....    

Efter 3 mysiga daga dagar hos Lena och Anders, tusen tack för allt!! Begav vi oss till Ullared och tog in på campingen där. Jag tog en snabb shopingrunda på förmiddagen innan vi körde vidare. Hann inhandla lite höst gardrob till Wilma. Sen körde vi till Tvååker. Vi campade på åkern utanför. Det var faktiskt riktigt mysigt att bo där med massa andra. Utställningen är jag väldigt nöjd med även om resultatet inte blev vad jag ville. Douglas fick släta 1:or båda dagarna men oj vad han skötte sig bra. Väldigt lite snack i ringen och knäpp tyst hela dagen utanför ringen. Super nöjd är jag lillkillen börjar blir stor   Bex ställdes bara i fredags och då blev han 3:de bästa hane med ck och jag tyckte han gjorde bra i från sig i ringen. Här är 2 kort som Yvonne har tagit, tusen tack för fina kort!!

Douglas 


Bex


Kommer fler bilder på valparna på facebook och på hemsidan senare. Idag åkte Bex på semester med mormor och morfar och husbilen. Han ska vara iväg med dom en vecka. Tycker det är nyttigt att dela dom ibland.

Skulle egentligen varit och tävlat agility i Bjuv idag men jag insåg att det var djurplågeri och åka ditt och be dom göra en sådan kraftansträngning som ett lopp är. Sedan var det super många starter och Bjuv ligger i en håla så där blir super varmt.  

Av Cecilia - 3 juli 2010 21:17

Ja imorgon får vi husbilen vi hyrt så då blir det och packa det sista. Vi lämnar Andy hemma och åker med mamma och Micke. Först ska vi upp till Lena och Anders och gosa en sista gång med Bex valpar innan de åker till sina ägare. Vi ska även försöka hinna med några viltspår när vi är där uppe. Sedan åker vi vidare till Ullared för en dags shoping och avslutar veckan i Tvååker med utställning. Har tyvärr inga större förväntningar då båda killarna har tappat massor av päls denna veckan. Slår aldrig fel när det är sommar utställningar och man har anmält dom, pälsen släpper alltid lagom innan tävling  Men vi kan ju åtminstone träffa lite trevligt lapphundsfolk och njuta ändå. Bex ställs bara ena dagen och Douglas båda.

Hade lite dåligt samvete idag då jag inte jobbat med dom på några dagar. Så jag gjorde latmans aktiviteten.....slängde ut massa godis i trädgården som de fick gå och leta. Roligt och studera deras metoder, Douglas använde näsan i marken och sökte av metodoiskt medan Bex bara gick omkring och plötsligt hitta han en. Märker på Douglas att han blir mer vaktig och mer pratig när han inte får utlopp för all sin enerig. Men det har varit alldeles för varmt dessa dagarna + att jag varit kraslig. Är fortfarande lite kraslig men känns som det börjar vända. Men nu blir det en vecka med mycket träning. sedan ska jag och Douglas tävla i Bjuv när vi kommer hem på söndagen. Bex åker med mamma och pappa i husbilen en vecka till. Nyttigt att dela på dom ibland, när man har möjlighet.

Presentation


En blogg om mina kära hundar och deras träning och tävlingar. Även ett och annat inlägg om vår älskade prinsessa Wilma

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards